Φορολογική απάτη – μαμούθ στις ΗΠΑ: Πάμπλουτος επιχειρηματίας απέκρυψε κέρδη 2 δισ. δολαρίων

Μοιραστειτε το

Αντιμέτωπος για φορολογική απάτη – μαμούθ βρίσκεται ο Ρόμπερτ Μπρόκμαν, ένας δισεκατομμυριούχος από το Χιούστον, σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται ως τη μεγαλύτερη τέτοια της αμερικανικής δικαιοσύνης απέναντι σε Αμερικανό πολίτη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαίωσε επίσης την Πέμπτη ότι ο Ρόμπερτ Σμιθ, ιδρυτής της Vista Equity Partnerts, θα καταβάλει ποσό ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων για φοροδιαφυγή.

Ο επικεφαλής φορολογικών υποθέσεων στην υπηρεσία εσόδων των ΗΠΑ, Τζιμ Λι, χαρακτήρισε τη συμπεριφορές των δύο ανδρών «αναίσχυντες», «ηθελημένες» και υποκινούμενες από «απληστία».

«Αυτοί οι ισχυρισμοί πρέπει να προκαλέσουν αηδία σε κάθε Αμερικανό φορολογούμενο», πρόσθεσε ο Λι.

Ο Μπρόκμαν, 79 ετών, υπήρξε ο πρώτος επενδυτής στην εταιρεία του Σμιθ το 2000, διαθέτοντάς του το πλήρες κεφάλαιο, περίπου 300 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνέβαλαν γιγάντωση της Vista.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Σμιθ θεωρήθηκε ένας γενναιόδωρος φιλάνθρωπος που φρόντισε για την εξόφληση του φοιτητικού χρέους των περυσινών τελειόφοιτων του Morehouse College.

Ο Σμιθ κατηγορείται για συστηματική φοροδιαφυγή επί 15 χρόνια χρησιμοποιώντας ξένα καταπιστεύματα, εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς για να εξαπατήσει την αντίστοιχη αμερικανική εφορία.

Ο 57χρονος Σμιθ απέφυγε τη δίωξη γιατί συνεργάστηκε στην υπόθεση εναντίον του Ρόμπερτ Μπρόκμαν, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι μέσω Καραϊβικής κατάφερε να αποκρύψει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα.

«Ο Σμιθ διέπραξε σοβαρά εγκλήματα, αλλά συμφώνησε επίσης να συνεργαστεί», δήλωσε ο Ντέιβιντ Άντερσον, δικηγόρος των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Σμιθ υπέγραψε συμφωνία μη δίωξης στην οποία παραδέχτηκε ότι έκανε επανειλημμένα ψευδείς καταθέσεις στην IRS, ακόμη και μετά την απόπειρα συμμετοχής σε πρόγραμμα αμνηστίας το 2014. Συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 139 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, τόκους και κυρώσεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...