Φοιτητικές εκλογές 2022: Δήλωση του Νίκου Αμπατιέλου για τα αποτελέσματα

Μοιραστειτε το

Δήλωση του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών:

«Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία η επιστροφή πάνω από 50.000 φοιτητών στις κάλπες έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα σε μια ιστορική αναμέτρηση που οι φοιτητές με την ψήφο τους ύψωσαν την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό της εδώ και δεκαετίες.

Η τάση δείχνει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε πάνω από το 50% των συλλόγων, ότι η Πανσπουδαστική μετά από 4 δεκαετίες, οδηγείται στο να καταλάβει την 1η θέση πανελλαδικά.

Οι νέοι και νέες που πάλεψαν να γίνουν φοιτητές ΞΑΝΑ, παίρνουν τους συλλόγους στα χέρια τους ΞΑΝΑ, τους ζωντανεύουν κόντρα στα σχέδια διάλυσής τους από την κυβέρνηση, κρατώντας ζωντανά τα όνειρά τους για τις σπουδές και το Πανεπιστήμιο που έχουν ανάγκη.

Ενώ ακόμη η καταμέτρηση συνεχίζεται οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής καταγράφουν σαρωτική άνοδο με πρωτιές σε δεκάδες συλλόγους και ιδρύματα της χώρας και μεγάλη πιθανότητα ακόμη και της πρώτης θέσης σε όλη την Ελλάδα.

Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που δεν “βολεύεται με λιγότερο ουρανό”. Είναι το αποφασιστικό, τολμηρό και σίγουρό της βήμα να βγει μπροστά, να γίνει πρωταγωνίστρια και να κατακτήσει όσα της αξίζουν μαζί με τον λαό. Είναι η ελπιδοφόρα σπίθα που μπορεί να ανάψει την πυρκαγιά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα για όλα εκείνα που οι φοιτητές ονειρεύονται.

Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία τους τις δυνάμεις του “βάζω πλάτη παντού” και του «θα λογαριαστούμε μετά», της αναμονής σε σωτήρες και έστειλαν μήνυμα τόσο ξεκάθαρο που κανείς δεν μπορεί να το φέρει στα μέτρα του. Σήμερα οι φοιτητές με την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική δίνουν υπόσχεση ότι θα παλέψουν για το δίκιο τους.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που πλαισίωσαν και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής. Το σημερινό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που στερεί τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη οι φοιτητές. Μόνοι τους και όλοι μας!»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...