Φιάσκο στην Αττική Οδό: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε ζήτησε ο πρωθυπουργός από την εταιρεία

Μοιραστειτε το

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο θα καταβάλει η Αττική Οδός, ύστερα από επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Προηγήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Οπως έγινε γνωστό, «στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία».

Επιπλέον, «ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε».

Παπαδημητρίου (Αττικές Διαδρομές): Διακόσιοι άνθρωποι ακόμα εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

Διακόσιοι άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις 10 σήμερα το πρωί στην Αττική Οδό και 100 αυτοκίνητα, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας “Αττικές Διαδρομές” Αριστοφάνη Παπαδημητρίου. Απαντώντας γιατί η Αττική Οδός δεν κινήθηκε γρήγορα χθες το μεσημέρι για να μη δημιουργηθεί το πρόβλημα υποστήριξε ότι «τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα».

   Ο κ. Παπαδημητρίου εκτίμησε πως «όποιο σχέδιο είχαμε ήταν σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί με τόσα φορτηγά και αυτοκίνητα στο δίκτυο». Ανέφερε επίσης ότι η κίνηση των φορτηγών στην Αττική οδό δόθηκε εντολή να σταματήσει στις 2 το μεσημέρι ενώ στην Νέα οδό είχε δοθεί από τις 9 το πρωί.

   Όπως υποστήριξε η κατάσταση με την κακοκαιρία ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη και πρωτόγνωρη και ακόμη και 60 εκχιονιστικά να είχαμε (είχαμε 34) θα είχαν αποκλειστεί. «Πιθανώς να αργήσαμε» παραδέχθηκε ο κ. Παπαδημητρίου και σημείωσε: «ως Αττική οδός αισθανόμαστε άβολα και πολύ άσχημα για ό,τι έγινε. Στα 20 χρόνια λειτουργίας μας δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και αποτελούσαμε υπόδειγμα για όλους».

   Αναφορικά με τις αξιώσεις αποζημιώσεων που αναμένεται να υποβληθούν σε βάρος της εταιρείας απάντησε: «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».

ΓΕΕΘΑ: Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων

Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική.

Αναλυτικά, στην Αττική Οδό συμμετείχαν:

– Έξοδος Λ.Κύμης (10): Δύο οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί ένα όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Πεντέλης (12): Εννέα οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

– Έξοδος Κηφισίας (11): Οκτώ οχήματα με 34 άτομα και δύο μηχανήματα (1 φορτωτής γαιών, 1 ισοπεδωτής γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί ένα όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13): Έξι οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί δύο οχήματα με 4 άτομα.

– Έξοδος Μαραθώνα (15): Πέντε οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

– Έξοδος Κάντζας (17): Τρία οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί δύο οχήματα με 10 άτομα.

– Έξοδος Παιανίας (18): Ένα όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

– Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ: Ένα μηχάνημα (ισοπεδωτής γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

Συνολικά, διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα, ενώ διανεμήθηκαν 1.040 κουβέρτες, 4.500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν, όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.

Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από τις 05:30, πέντε οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσσης Πλακεντίας (ένα όχημα), Μαραθώνος (δύο οχήματα) και Κάντζας (δύο οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...