«Φέσια» του Δημοσίου: Στα 2,64 δισ. ευρώ οι οφειλές προς ιδιώτες τον Αύγουστο

Μοιραστειτε το

Στα 2,64 δισ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Αυγούστου τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες, έναντι 2,45 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.

Στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταδεικνύουν πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε στο ποσό των 1,727 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, από 1,706 δισ. ευρώ Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Αύγουστο αυξήθηκαν στα 897 εκατ. ευρώ, από 746 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη Γενική Κυβέρνηση μείωση σημείωσαν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα των ασφαλιστικών ταμείων ανερχόμενες σε 432 εκατ. ευρώ, από 448 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.

Οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων αυξήθηκαν στα 790 εκατ. ευρώ από 753 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ σχεδόν αμετάβλητα ήταν τα χρέη των Λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι οφειλές των υπουργείων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...