Φάρμακο υπόσχεται δραστική μείωση εκδήλωσης Covid-19

Μοιραστειτε το

η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly

AP PHOTO

Έρευνα που πραγματοποίησε φαρμακευτική εταιρεία διαπίστωσε ότι ένα φάρμακο αντισωμάτων μπορεί να περιορίσει δραστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Covid-19.

Ειδικότερα το σκεύασμα της εταιρείας Eli Lilly χορηγήθηκε σε τρόφιμους και προσωπικό γηροκομείου, και καταγράφηκε πως όσοι το έλαβαν είχαν έως και 57% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του κορονοϊού, σε σύγκριση με άλλους που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo). Μάλιστα, μόνο μεταξύ των τροφίμων, ο κίνδυνος μειώθηκε έως και 80%. Είναι η πρώτη μεγάλη έρευνα που προσφέρει ενδείξεις ότι μια τέτοια θεραπεία μπορεί να αποτρέψει ασθένειες, όπως η Covid-19.

Η μελέτη περιλάμβανε περισσότερους από 1.000 κατοίκους και προσωπικό σε γηροκομεία και σε άλλες περιοχές μακροχρόνιας περίθαλψης. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αρχικά σε δελτίο Τύπου της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δημοσιευθούν προσεχώς σε επιστημονικό περιοδικό. 

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή της τον περασμένο Νοέμβριο, για να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω σκεύασμα ως θεραπεία για ήπιες ή μέτριες περιπτώσεις Covid-19 που δεν απαιτούν νοσηλεία. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει πλέον την επέκταση αυτής της έγκρισης, ώστε να συμπεριλάβει τη χρήση του φαρμάκου για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...