Υψηλό διμήνου σε μολύνσεις σε 10 αμερικανικές πολιτείες και αύξηση νοσηλειών

Μοιραστειτε το

Εργαζόμενος σε ιατρικό κέντρο στην Ιντιανάπολις περιμένει με καροτσάκι να παραλάβει δείγμα για εξέταση κορονοϊού

AP Photo/Darron Cummings

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος επανέρχεται δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία, ισχυριζόμενος ότι ο κορονοϊός «έχει αρχίσει να φεύγει», τα στοιχεία για την πανδημία στις ΗΠΑ δείχνουν ότι συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς. Ήδη ο αριθμός των θανάτων σε όλη τη χώρα έχει φτάσει τις 213.000 ενώ δραματικά είναι τα νέα στοιχεία για 10 πολιτείες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις μεσοδυτικές πολιτείες χθες Παρασκευή ήταν 58.000, ο υψηλότερος αριθμός το τελευταίο δίμηνο, ενώ οι νοσηλείες λόγο κορονοϊού αυξήθηκαν σε αριθμούς ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη μέρα.

Δέκα από τις 50 αμερικανικές πολιτείες είχαν αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων. Μεταξύ αυτών η Ιντιάνα, η Μινεσότα, το Μιζούρι και το Οχάιο. Το Ουισκόνσιν κατέγραψε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα 3.000 νέα κρούσματα, αριθμός που δεν είχε καταγραφεί ούτε την άνοιξη κατά την έξαρση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Έκρηξη κρουσμάτων είχαν και οι δυτικές πολιτείες Μοντάνα, Νέο Μεξικό και Γουαϊόμινγκ, όπως και η Οκλαχόμα και η Δυτική Βιρτζίνια. Συνολικά στις ΗΠΑ, 19 πολιτείες μέσα στον Οκτώβριο έχουν καταγράψει αρνητικά ρεκόρ όσον αφορά την πανδημία με αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού περίπου 700 Αμερικανοί ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση σε νοσηλείες της ασθένειας.

Επτά πολιτείες -Άρκανσο, Κάνσας, Μιζούρι, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα, Οκλαχόμα και Ουισκόνσιν- ανακοίνωσαν ημερήσιο ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία για νοσηλεία για Covid-19, ενώ στις μεσοδυτικές πολιτείες μόνο την Παρασκευή οι εισαγωγές έφτασαν τις 9.000.

Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 34.000 άνθρωποι για Covid-19, αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες.

Παρά την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνησή του για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκινάει από τη Δευτέρα τις πολυπληθείς προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ ο Λευκός Οίκος αρνείται να δώσει σαφείς πληροφορίες για την πορεία της υγείας του και για το πότε έκανε το τελευταίο τεστ για κορονοϊό και ποιο ήταν το αποτέλεσμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πετά επιδεικτικά τη μάσκα του κάθε φορά που μιλάει στο κοινό, ενώ ακόμη και στον Λευκό Οίκο, όπου υπολογίζεται ότι περίπου 30 άτομα έχουν μολυνθεί, δεν τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...