Υπό πίεση το σύστημα υγείας, στο 83% η κάλυψη ΜΕΘ στην Αττική

Μοιραστειτε το

Βάνα Παπαευαγγέλου – φωτ. αρχείου

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σταθερή είναι η επιβάρυνση του ιικού φορτίου στη χώρα μας, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατριακής και Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη στην Αττική, την Αχαΐα και την Εύβοια. Την ίδια ώρα αυξάνεται και η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ στην Αττική το ποσοστό των ΜΕΘ που έχουν καλυφθεί από ασθενείς με Covid-19 έχει φτάσει το 83%.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι στην Αττική τα ενεργά κρούσματα εκτιμώνται σε περίπου 5.100 όταν σε όλη τη χώρα είναι πάνω από 10.000, τονίζοντας πάντως ότι με δεδομένο ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς του ιού που δεν θα κάνουν τεστ, ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

Αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική, ενώ η επιδημία έχει επιδεινωθεί στη Χαλκίδα όπου ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι τετραπλάσιος σε σύγκριση με τον μέσο όρο της επικράτειας, ενώ επέστησε την προσοχή για τη διάδοση του ιού σε κλειστούς χώρους. 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής, μεγάλες συρροές κρουσμάτων καταγράφονται σε κλειστές δομές, εργασιακούς χώρους και μονάδες υγείας. Εξήγησε ότι αυτό, λόγω και της επικείμενης κακοκαιρίας και του γεγονότος ότι αναγκαστικά θα μείνουμε όλοι περισσότερο στα σπίτια μας, αναμένεται να αυξηθεί η μετάδοση ενδοοικογενειακά, καλώντας τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να προστατέψουν κυρίως τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς τους.

Όσον αφορά την επιβάρυνση του ιικού φορτίου στη χώρα είπε ότι την τελευταία εβδομάδα είχαμε 1.147 κρούσματα την ημέρα, αύξηση του μέσου όρου από 8,5 σε 11 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η θετικότητα έχει αυξηθεί στο 2,8%.

Επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας

Ολα τα παραπάνω δείχνουν τη σαφή επιβάρυνση στο σύστημα υγείας, εξήγησε, η οποία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα έφτασαν τις 10.000 ενώ κάθε εβδομάδα έχουμε τουλάχιστον 200 εισαγωγές ενώ έχουμε αύξηση της τάξης του 67% στις διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου, πλέον η ισορροπία εισαγωγών-εξαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού έχει αλλάξει υπέρ των εισαγωγών, που είναι περισσότερες από τα εξιτήρια.

Αύξηση διασωληνώσεων και θανάτων

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, επιβεβαίωσε την επιδείνωση της κατάστασης και την πίεση στο σύστημα Υγείας.

Όπως είπε, με την παρούσα εικόνα των επιδημιολογικών στοιχείων αναμένεται να έχουμε περαιτέρω αύξηση νοσηλειών και διασωληνώσεων, ενώ θα αυξηθούν και οι θάνατοι από κορονοϊό.

«Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...