Υπόθεση Noor 1: Νέες αποκαλύψεις (από τη άλλη μεριά του Ατλαντικού) για «χρυσά» εμβάσματα | newsbreak

Μοιραστειτε το

Την αποκάλυψη μιας πληροφορίας, η οποία αφορά έρευνα που διεξάγει ανώτατη υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ για αμερικανική εταιρία που ασχολείται με τον τομέα της ναυτιλίας και έχει συνδεθεί με την εταιρία του ναρκοπλοίου «Noor 1», η οποία μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητες εξελίξεις και στο εσωτερικό της Ελλάδας, δημοσίευσε η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, η Maritime Capital Management Partners USA LLC (MCMP), που έχει έδρα στο Ιλινόις και είχε στείλει εμβάσματα πολλών εκατομμυρίων στην G-Tankers Petroleum FZE, στην οποία ανήκε το ναρκόπλοιο, ερευνάται όχι μόνο για τη διασύνδεση που μπορεί να έχει ή να μην έχει με την υπόθεση του «Noor 1», αλλά και για την πιθανότητα εμπλοκής της σε άλλες περίεργες υποθέσεις.

Μάλιστα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται πως έχουν ήδη συλλέξει σειρά σημαντικών στοιχείων για τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρίας και πρόκειται σύντομα να τα παραδώσουν στις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ζητήσουν τη συνδρομή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στο διοικητικό συμβούλιο της MCMP μετέχουν δύο Έλληνες, με το ίδιο επώνυμο, που δραστηριοποιούνται από τον Πειραιά.

Ίσως να μην είναι τυχαία η αγόρευση

Έτσι, η υπόθεση των εμβασμάτων, που προέκυψαν από την έρευνα που είχε διεξαγάγει η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, με βάση τα οποία σχηματίστηκε και άλλη δικογραφία σε βάρος Έλληνα εφοπλιστή και συνεργατών του, φαίνεται πως έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Μάλιστα, ενώ, σύμφωνα με όσα είχαν στα χέρια τους οι ελληνικές Αρχές, η MCMP είχε στείλει στην G-Tankers του -καταδικασμένου πρωτόδικα σε ισόβια- Μάκη Γιαννουσάκη εμβάσματα ύψους έως 8.000.000 δολαρίων, η έρευνα των Αμερικανών μοιάζει να έχει αποκαλύψει πως το ποσό ανέρχεται στην πραγματικότητα σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, ίσως να μην είναι τυχαία η αγόρευση «βόμβα» του συνηγόρου του Γιαννουσάκη, Γιάννη Γλύκα, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος επανήλθε στην υπόθεση των εμβασμάτων και αποκάλυψε πως ο πελάτης του είχε δώσει κατάθεση γι’ αυτά με βάση τα οποία σχηματίστηκε η τελευταία δικογραφία.

Είναι, τέλος, πιθανόν το αμερικανικό ενδιαφέρον για την έρευνα να επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως, πριν από λίγες μέρες, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Αλεξάντερ Κλαπ δημοσίευσε αποκαλυπτική έρευνα για το «Noor 1» στο περιοδικό «Τhe Νew Republic», την οποία χρηματοδότησε δημοσιογραφικό ίδρυμα των ΗΠΑ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα