Υπόθεση Ναβάλνι: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου

Μοιραστειτε το

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου -όπου νοσηλευόταν έπειτα από την αιφνιδιαστική του αδιαθεσία στη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα και αφού είχε χρειαστεί να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Βερολίνο σε κωματώδη κατάσταση.

«Η κατάσταση του ασθενούς έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά ώστε να μπορεί να πάρει εξιτήριο από την μονάδα νοσοκομειακής φροντίδας. Με βάση την πρόοδο του ασθενή και την παρούσα κατάστασή του, οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι είναι πιθανή μια πλήρης ανάρρωση. Ωστόσο, θα ήταν πρώιμη μια εκτίμηση των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων (για την υγεία του) από την οξεία δηλητηρίαση», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το νοσοκομείο Charite.

Ζητά τα ρούχα που φορούσε στις 20 Αυγούστου

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σε ανάρτηση του στο δικό του μπλογκ ζήτησε τις προάλλες να του επιστραφούν τα ρούχα που φορούσε στις 20 Αυγούστου όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Όμσκ, καθώς θεωρεί ότι μπορούν να συνιστούν σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τη δηλητηρίασή του.

«Πριν δώσουν την άδεια για να με μεταφέρουν στη Γερμανία, μου έβγαλαν όλα τα ρούχα και με έστειλαν γυμνό. Λαμβάνοντας υπόψιν το ότι στο σώμα μου βρέθηκε Novichok και η μόλυνση λόγω επαφών είναι αρκετά πιθανή, τα ρούχα μου είναι ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο», έγραφε ο Ναβάλνι και απαιτούσε «να πακετάρουν προσεκτικά τα ρούχα μου σε συσκευασία σελοφάν και να μου τα επιστρέψουν».

Ο Ναβάλνι για πρώτη φορά έγραψε ο ίδιος ότι «προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με δηλητηριώδη ουσία που χρησιμοποιεί ο στρατός».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...