Υπόθεση Λιγνάδη: O τρόπος δράσης, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και οι απειλές

Μοιραστειτε το

Με απειλές του τύπου «θα σου τινάξω τα μυαλά με ένα πιστόλι αν μιλήσεις» ή «θα σου ρίξει η πρώην μου οξύ στο πρόσωπο… Και δε θέλεις να πάθει κάτι τέτοιο, το όμορφο προσωπάκι σου» ο ήδη προσωρινά κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης επιχειρούσε -σύμφωνα με τους μάρτυρες- να κρατήσει κλειστά τα στόματα.

Το CNN Greece έχει στη διάθεσή του τις μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες.

Όπως υποστηρίζει:

«Είμαι ένας αμφιφυλόφιλος, που στη ζωή μου μέχρι τώρα, είχα πολλές σχέσεις και με το ένα και με το άλλο φύλο».

Και συμπληρώνει: «Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επ’ ουδενί λόγο, ποτέ δεν είχα διενεργήσει γενετήσιες πράξεις με ανήλικα άτομα είτε στο σπίτι μου είτε αλλού».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τις καταγγελίες κατασκευασμένες λόγω «ζηλοφθονίας».

Ωστόσο, το ένταλμα προσωρινής κράτησης είναι καταπέλτης:

«Η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αδικημάτων αυτών σε συνδυασμό με τους χρόνους τέλεσής τους, που απέχουν μεταξύ τους 5 χρόνια, αλλά και ο τρόπος που τελέσθηκαν, καταδεικνύει εμμονή, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας».

Για τους λόγους αυτούς:

«Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανακρίτρια κάνει ιδιαίτερη μνεία σε στοιχεία που «προκύπτουν εναργώς από τη συνδυαστική και συνολική εκτίμηση του συλλεγέντος υλικού, το οποίο δεν κλονίζεται από την απολογία και τα εισφερθέντα αποδεικτικά στοιχεία εκ μέρους του κατηγορουμένου».

Κάνει μάλιστα λόγο για «αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση, της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους και της γενετήσιας ελευθερίας τους».

«Απειλούσε ότι η πρώην του θα ρίξει στο πρόσωπό μου οξύ»

Σύμφωνα με την αποκαλυπτικές καταθέσεις του 24χρονου σήμερα μάρτυρα, αιγυπτιακής καταγωγής, που κατήγγειλε το βιασμό του στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015 από τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο κατηγορούμενος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός και εκμεταλλευόταν την έλλειψη στηρίγματος από το οικογενειακό περιβάλλον του ίδιου και δυο φίλων του προκειμένου να διενεργεί γενετήσιες πράξεις με τα ανήλικα.

«Μας έλεγε συνέχεια ότι ήμασταν τα παιδιά του, “τα παιδιά του Λιγνάδη “. Αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε στην εφηβική μας ηλικία, σπουδαίοι, σημαντικοί και ξεχωριστοί. Πηγαίναμε πολύ συχνά στις θεατρικές του παραστάσεις, τόσο σε μεγάλα θέατρα, όσο και σε μικρότερες σκηνές. Ήταν ιδιαίτερα χειριστικός με εμάς στην ευαίσθητη ηλικία που ήμασταν και ήξερε ακριβώς τον τρόπο συμπεριφοράς του στον καθένα μας. Εκμεταλλευόταν τις συναισθηματικές μας ανάγκες και την έλλειψη στηρίγματος από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό μας χρησιμοποιούσε για να διενεργεί και γενετήσιες πράξεις μαζί μας».

Στη συνέχεια περιγράφει λεπτομερώς το βιασμό του, που φέρεται να έλαβε χώρα -σύμφωνα με τον ίδιο- στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015.

«Ήμουν πραγματικά στεναχωρημένος, γιατί δυστυχώς είχα υποστεί βιασμό και στο παρελθόν, όταν ήμουν 5 ετών, από θείο μου (αδελφό της μητέρας μου), ο οποίος ζει στην Αίγυπτο. Εγώ δεν είχα αναφέρει μέχρι τώρα το περιστατικό που έγινε με τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο αλλά και τις σεξουαλικές μου σχέσεις μαζί του, γιατί ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι εάν δημοσιευόταν φωτογραφία μου μαζί του, θα ερχόταν μια πρώην του, να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο. Μου έλεγε συγκεκριμένα: “… και δε θέλεις να πάθει κάτι τέτοιο, το όμορφο προσωπάκι σου”» σημειώνει.

Η 40χρονη μάρτυρας-κλειδί

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η κατάθεση της 40χρονη γυναίκας κατά του κατηγορούμενου για την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2016.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη, η 40χρονη γνωρίστηκε το 2000 την Πάτρα, όταν εκείνη ήταν μόλις 20 ετών και φοιτούσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πατρών.
Αποφάσισε, τότε να πάει να δει μια παράσταση, όπου έπαιζε ο ηθοποιός και εκεί έγινε η γνωριμία τους.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια που συναντούσε τον Λιγνάδη στο σπίτι του, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα, λέγοντας μάλιστα ότι ένα από αυτά, ηλικίας 16-17 ετών είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας «καταναλώνοντας πολλά χάπια».

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, το παιδί το είχε φέρει ο Λιγνάδης το καλοκαίρι του 2004 στην Πάρο, όταν και την επισκέφθηκε.

«Μάλιστα την ίδια ημέρα που έφθασαν ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένιωσα αποτροπιασμό».

Η ίδια καταθέτει ότι συναντήθηκε με τον Λιγνάδη στις αρχές του 2007 στο σπίτι του.

Όταν μπήκε είδε μέσα ένα ανήλικο αγόρι. Όπως καταθέτει, τότε την πήρε αμέσως μέσα ο Λιγνάδης στο δωμάτιο όπου γδύθηκε και της ζήτησε να κάνουν έρωτα με τη συμμετοχή και του νεαρού που ήταν έξω στο σαλόνι.

«Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό. Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα» ανέφερε.

Η επόμενη επικοινωνία των δύο ήταν, σύμφωνα με την κατάθεσή της το 2016, όταν της τηλεφώνησε και της είπε ότι είναι ευτυχισμένος καθώς δίπλα του έχει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον οποίο της έδωσε στο τηλέφωνο.

«Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών.

Σοκαρισμένη το ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου».

Η μάρτυρας υποστηρίζει ότι καταθέτει ότι για περίπου ένα χρόνο μετά το τηλεφώνημα αυτό ο Λιγνάδης την απειλούσε να μην μιλήσει γιατί θα της «τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι», θα έβλαπτε την οικογένειά της και δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Στον αντίποδα οι μάρτυρες υπεράσπισης επιχείρησαν να δώσουν άλλοθι στον Δημήτρη Λιγνάδη, χαρακτηρίζοντας τον «πολύ γλυκό άνθρωπο».

Ο αδελφός του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2015 στην Ιθάκη.

«Τον Αύγουστο του 2015 βρισκόμασταν μαζί με τον αδερφό μου στην Ιθάκη. Πήγαμε εκεί μαζί με την κόρη μου και φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι που νοίκιαζε η Ελένη Κούρκουλα με τον σύζυγό της. Ήμουν με την κόρη μου, την κα Κούρκουλα, τον κ. Παναγιωτάκη και τον αδερφό μου στην Ιθάκη από την 1n μέχρι περίπου τις 20 Αυγούστου. Το διάστημα που επέστρεψα την κόρη μου στην Αθήνα έλειψα από την Ιθάκη. (…) Παρέδωσα την κόρη μου στην μητέρα της, εγώ γύρισα με την μηχανή μου, την οποία άφησα σε μια πάροδο του λιμανιού της Πάτρας, πήγα ξανά στην Ιθάκη και γύρισα με τον αδερφό μου, περί τα τέλη Αυγούστου. Υπάρχει μια μαρτυρία ότι ήμουν μαζί με την κόρη μου, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Αυγούστου, γιατί έχω στον υπολογιστή μου, μια δική μου φωτογραφία στην οποία φαίνεται η ημερομηνία».

Ελένη Κούρκουλα: Ο Λιγνάδης είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος

Τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη επιβεβαίωσε η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, υποστηρίζοντας ότι όλο το νησί ήξερε την παρουσία του εκεί.

«Βρισκόταν στην Ιθάκη μαζί μας. Πήγαμε όλοι μαζί την 1n Αυγούστου. (…) Όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί μας και το ξέρει όλη η Ιθάκη. Το διάστημα αυτό γίνονται πολλά πανηγύρια στην Ιθάκη και επειδή η παρουσία του κυρίου Λιγνάδη είναι εμφανής στα πανηγύρια, επειδή τραγουδάει, τον είδαν πολλοί άνθρωποι εκεί. Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, ούτε δευτερόλεπτο. Έχω φωτογραφίες από το κινητό μου που το αποδεικνύουν και είναι τραβηγμένες από 1n Αυγούστου. Ήμασταν 22 ημέρες στην Ιθάκη (…)Τον Δημήτρη τον Λιγνάδη τον ξέρω 30 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο και είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος» ανέφερε.

Διονύσης Παναγιωτάκης: «Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη ο Λιγνάδης»

Την κατάθεση του αδελφού του σκηνοθέτη, αλλά και της Ελένη Κούρκουλα επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

«Μείναμε όλοι μαζί στο σπίτι που νοικιάζουμε στην Ιθάκη. Ήμασταν εκεί σίγουρα μέχρι τις 20 Αυγούστου, μπορεί και παραπάνω. Λόγω του παιδιού, πηγαίναμε μόνο στα πανηγύρια, τα οποία αρχίζουν από τις 4 Αυγούστου και διαρκούν έως τις 15 Αυγούστου, σχεδόν κάθε μέρα γίνεται ένα πανηγύρι. Ο κύρος Λιγνάδης δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος» είπε.

«Ξέρω ότι η 40χρονη μάρτυρας ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη»

Στο 2010 και το ταξίδι του Δημήτρη Λιγνάδη στην Αίγυπτο αναφέρθηκε συγγενής της πρώην συζύγου του αδελφού του σκηνοθέτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον έρωτα της 40χρονης μάρτυρος στο πρόσωπό του.

«Το 2010, μετά το ταξίδι του στην Αίγυπτο, ο κατηγορούμενος, ήρθε κατευθείαν στην Επίδαυρο, διότι 2-3 ημέρες πριν πήγαιναν για να ετοιμαστούν για την παράσταση» είπε σχετικά με το που βρισκόταν ο σκηνοθέτης, επιμένοντας ότι δεν βρέθηκε στην Αθήνα.

«Ξέρω ότι η 40χρονη μάρτυρας ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη. Το γνωρίζω αυτό από την […] μου, η οποία είναι φίλη με τη μητέρα της μάρτυρος. Πριν από 6 -7 χρόνια, είχα ρωτήσει την […] μου τι κάνει η 40χρονη και μου είπε ότι είναι στη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένη. Για τον λόγο αυτό, δεν μπορώ να υποθέσω γιατί καταθέτει όλα αυτά για τον Λιγνάδη (…) Είναι πολύ περίεργο, πώς, εφόσον τον ξεπέρασε και παντρεύτηκε, λέει τώρα αυτά. Είναι πολύ περίεργο και δεν μπορώ να το εξηγήσω» ανέφερε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...