Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Το σκεπτικό της κυβέρνησης – Όλο το παρασκήνιο και οι διαβουλεύσεις

Μοιραστειτε το

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 παρουσιάζει το Newsbomb.gr.

Στον χθεσινό πρωινό καφέ κλείδωσαν οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 και το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους δεν κλείσουν ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου. Βασική προϋπόθεση για να μην πληρώσουν πρόστιμο οι 60+, είναι να κλείσουν ραντεβού και να έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου μέχρι την 16η Ιανουαρίου 2022. Από τις 17 Ιανουαρίου 2022, όποιος δεν έχει καταγραφεί στο σύστημα ως εμβολιασμένος με την πρώτη δόση, θα τιμωρείται αυτόματα με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Το διοικητικό πρόστιμο «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».

Το μέτρο αφορά 520.000 μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών καθώς και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, από τους 580.000 μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών μόνο 60.000 εμβολιάστηκαν εντός του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός σε συνεχείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες αξιολογούσαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και κυρίως τα στοιχεία από τα νοσοκομεία, από τις ΜΕΘ, από ανθρώπους που διασωληνώνονται και από τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους. Το συμπέρασμα που προέκυψε από τα παραπάνω στοιχεία ήταν πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών ανήκει στην κατηγορία των μη εμβολιασμένων και στην ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω. Παράλληλα η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο είχε εξαντλήσει κάθε μέθοδο πειθούς για να πείσει τους πολίτες από 60 και άνω να εμβολιαστούν, ενώ τον προηγούμενο μήνα που υπήρξε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα ανταποκρίθηκε σε μικρότερο βαθμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, και εν όψει της μετάλλαξης Όμικρον, δεν υπήρχε περιθώριο πια κι έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε τη σκληρή απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, προκειμένου να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή, να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη και να προστατευτεί το ΕΣΥ.

Μάλιστα, οι παραπάνω ανακοινώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί πολύ ο αριθμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό με την 1η δόση. Κατά πληροφορίες, και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600 ραντεβού. Ωστόσο χθες, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, καθώς έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...