Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Η Τουρκία εργάζεται ενάντια στις ειρηνευτικές προσπάθειες! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε την Τουρκία την Κυριακή ότι αποσταθεροποιεί τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και πως εργάζεται ενάντια στις ειρηνευτικές προσπάθειες σε αυτές τις περιοχές. Επιπλέον ο Υπουργός ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις έτσι ώστε να αλλάξει ο τρόπος που το ΝΑΤΟ ασκεί την εξουσία του.

Το Ισραήλ αποφεύγει γενικά τις δημόσιες επιθέσεις κατά της Τουρκίας, με την οποία διατηρεί εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις παρά την φιλο-παλαιστινιακή στάση της κυβέρνησης της Άγκυρας για περισσότερο από μια δεκαετία.

Κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντς χαρακτήρισε την Τουρκία και το Ιράν ως χώρες που «αρνούνται να υποστηρίξουν την περιφερειακή ειρήνη και υποστηρίζουν επιθετικές εξωτερικές πολιτικές». Το Ιράν (που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό του Ισραήλ) και η Τουρκία επέκριναν την καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ συμφωνία εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου, καθώς θεωρούν πως αποτελεί προδοσία του αγώνα των Παλαιστίνιων.

Επικαλούμενος τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την παρέμβασή της στη Λιβύη και τις επαφές που έχει αναπτύξει με τους Παλαιστίνιους μαχητές του Χαμάς, ο Γκάντζ είπε: «Όλα αυτά μας απομακρύνουν από τη σταθερότητα». «Σίγουρα το ζήτημα της Τουρκίας είναι πολύ περίπλοκο, διότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Γκάντς. Τέλος ο υπουργός άμυνας δήλωσε «Πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτούμε όλες τις επιλογές που έχουμε στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε μέσω της Διεθνούς πίεσης να εξασφαλίσουμε πως η Τουρκία θα αποφύγει την περαιτέρω υποστήριξη τρομοκρατικών ενεργειών».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Paul K

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα