Υποτονική βελτίωση στο μέτωπο της πανδημίας αυτή την εβδομάδα

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η αίσθηση που έχουμε είναι για «σταθερή πορεία της πανδημίας, χωρίς μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως είπε παρατηρείται σταδιακή μείωση στις περισσότερες περιοχές και μείωση νέων εισαγωγών αλλά τόνισε ότι διατηρείται η πίεση στα νοσοκομεία. «Mπορούμε να πούμε ότι ο τόπος ακόμα βράζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τα σχολεία, η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε γιατί εισηγήθηκαν τελικά την παράταση της τηλεκπαίδευσης.

Όπως είπε αυτό έγινε για δύο βασικούς λόγους: ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε όσο θα ήθελαν και ότι αμφισβητήθηκε το όφελος να ανοίξουν τα σχολεία τώρα αφού απέμεναν επτά ημέρες μέχρι τις γιορτές.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση η εισήγηση αυτή δεν αναιρεί τη σταθερή θέση ότι τα σχολεια είναι τα τελευταία που πρέπει να κλέίνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν, όπως και τη θέση τους δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, η εισήγησή τους είναι να ανοίξουν τα σχολεία μετά τα Φώτα.

Η ίδια έκανε αναφορά και στο πρόγραμμα εμβολιασμών που πρώτη ξεκινά η Βρετανία, λέγοντας ότι «δεν μας ξαφνιάζει» και ότι οι Βρετανοί έχουν αποδειχθεί πρωτοπόροι στο παρελθόν.

Παίρνοντας τον λόγο ο καθηγητής Ιατρικής Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για «μικρότερη συρρίκνωση σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες» αλλά για «μικρά σημεία υποχώρησης» της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι καταγράφεται μικρότερη μείωση των νέων κρουσμάτων πλέον στην Αθήνα από ό,τι στην Θεσσαλονίκη καθώς η μείωση αυτή είναι 7-8% στην Αττική και 25% στην Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πάντως ότι ο δέικτης αναπαραγωγής στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη είναι κάτω από το 1.

Παρατήρησε επίσης ότι παραμένει χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στα νότια της χώρας, αλλά υψηλό ακόμη σε άλλες περιοχές όπως η Λάρισα.

Αναφερόμενος στις ηλικίες είπε ότι σ’ αυτές που υπάρχει μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου είναι ηλικίες 40 με 65 ετών και στους 65 ετών και άνω.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...