«Υποπτα» για μετάλλαξη 20 κρούσματα στον Αγιο Νικόλαο – Μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μοιραστειτε το

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ως ύποπτα για την βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού φέρονται τα 20 από τα 53 κρούσματα κορονοϊού που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» τα συγκεκριμένα δείγματα χαρακτηρίζονται ως ύποπτα μετά την αρχική επεξεργασία που έγινε στο Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχουν αποσταλεί προς περαιτέρω ταυτοποίηση στο Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής του Iδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές αν τα ύποπτα δείγματα προέρχονται από τα 22 θετικά κρούσματα που έχουν ανεβρεθεί στον παιδικό σταθμό της Αμμούδας ή αν εντάσσονται στα υπόλοιπα 31 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στον γενικό πληθυσμό. 

Ο παιδικός σταθμός της Αμμούδας όπου εντοπίστηκαν 15 κρούσματα σε παιδιά και 5 σε εργαζόμενους.

ΕΦΣΥΝ – Μάριος Διονέλλης

Εν τω μεταξύ την Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν από την ΚΟΜΥ Λασιθίου μοριακά τεστ σε ακόμα 150 παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αμμούδας, προκειμένου να ελεγχθούν και όσα παιδιά φοιτούν στα υπόλοιπα τμήματα του σταθμού, εκτός από εκείνα όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα 15 κρούσματα.   
Ηδη με μοριακά τεστ έχουν ελεγχθεί όλοι οι εργαζόμενοι του παιδικού σταθμού, εκ των οποίων έχουν βρεθεί πέντε θετικά κρούσματα. 

Τη Δευτέρα θα ελεγχθούν με μοριακά τεστ όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων από τις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία και δημοτικά), όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα. Συγκεκριμένα έλεγχοι θα γίνουν στα παιδιά της Δ΄,Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου,  της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού και στα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου. Η διαδικασία ελέγχου θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, στο ισόγειο του κινηματοθεάτρου ΡΕΞ στον Αγιο Νικόλαο. 
 

Πηγή
Author: Μάριος Διονέλλης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...