ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ κοντά στην οικογένεια του αποβιώσαντος εφοριακού στην Κοζάνη

Μοιραστειτε το

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου της ΔΟΥ Κοζάνης, που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή.

Ο 56χρονος εφοριακός στις 16 Ιουλίου 2020 είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης και έκτοτε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο άτυχος εφοριακός που ήταν πατέρας ενός 15χρονου αγοριού μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ της κλινικής «Αρωγής» και όταν η τελευταία μετατράπηκε σε μονάδα Covid, μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του «Κυανού Σταυρού».

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος δράστης της επίθεσης έχει κριθεί προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, με αφορμή το θάνατο του εφοριακού της ΔΟΥ Κοζάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτό το τραγικό περιστατικό. Ένας εργαζόμενος οικογενειάρχης, ένας κρατικός λειτουργός, έχασε τη ζωή του πέφτοντας θύμα μιας εγκληματικής επίθεσης. Έδωσε μια εξάμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. Επιθέσεις ενάντια σε εργαζόμενους της φορολογικής διοίκησης, που επιτελούν υποδειγματικά το καθήκον τους, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει αυτή την οικογένεια, να σταθεί δίπλα της».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...