Υπενθύμιση με νόημα – Το ρωσικό ΥΠΕξ θύμισε στην Τουρκία τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου

Μοιραστειτε το

Nέο μήνυμα προς την Άγκυρα, στέλνει -εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο- το Κρεμλίνο, θυμίζοντας τη ναυμαχία στον κόλπο του Ναυαρίνου το 1827 και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου.

Η ανάρτηση αυτή ακολουθεί ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα περί του δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτεινεί τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια, την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, την άφιξη του μεγάλου ανθυποβρυχιακό πλοίο “Vice Admiral Kulakov” και την πληροφορία ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί στην Ελλάδα το 2021.

Χθες με αφορμή τη συμπλήρωση 193ων χρόνων από τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο (20/10/1827), το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, ανάρτησε στο Twitter, βίντεο αφιερωμένο στην επέτειο, θυμίζοντας τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει με νόημα: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Η ρωσική πρεσβεία για τα 12 ναυτικά μίλια

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, πήρε ξεκάθαρη θέση, υπέρ της Ελλάδας σε σχέση με τη δυνατότητα επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών», σημείωνε η ρωσική πρεσβεία, προσθέτοντας: «Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο».

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...