ΥΠΑΝΕΠ: Θετικό ισοζύγιο συστάσεων-διαγραφών επιχειρήσεων το 8μηνο 2020

Μοιραστειτε το

«Το θετικό ισοζύγιο συστάσεων/διαγραφών επιχειρήσεων το πρώτο 8μηνο του 2020 συγκριτικά με το 2019, παρά την πρωτοφανούς εντάσεως πανδημία του Covid που οδήγησε τη χώρα στο δίμηνο lockdown και την οικονομία σε ύφεση, αποδεικνύει ότι αποδίδει καρπούς η πολιτική της κυβέρνησης τόσο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όσο και στην ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, δηλώνει, επικαλούμενος τα στοχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝΕΠ), Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΑΝΕΠ, το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2020 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019:

– Συστάθηκαν 22.962 νέες επιχειρήσεις όλων των νομικών τύπων, λιγότερες κατά 2.229.

– Διαγράφηκαν 7.323 επιχειρήσεις, λιγότερες κατά 3.934.

– Άρα, το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό, με τις επιχειρήσεις να είναι κατά 1.705 περισσότερες.

Η ίδια εικόνα συνεχίζεται και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρότι πραγματοποιήθηκαν 257 λιγότερες συστάσεις, οι διαγραφές είναι λιγότερες κατά 605.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ:

– Το πρώτο δίμηνο του 2020 ξεκίνησε πολύ πιο δυναμικά σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019 όσον αφορά στη σύσταση επιχειρήσεων.

– Παρά την κρίση και τη δραματική πτώση των συστάσεων λόγω της πανδημίας του Covid-19, κυρίως κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, από τον Ιούνιο του 2020 σημειώθηκε ανάκαμψη, καθώς το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου οι συστάσεις ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του 2019.

Ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως, «όπως πράξαμε μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον, γνώμονας της πολιτικής μας είναι να λάβουμε όσα μέτρα χρειάζονται, πάντοτε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας προκειμένου η ελληνική οικονομία να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην αφετηρία την “επόμενη ημέρα” της ανάκαμψης».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...