Υγειονομική περιφρούρηση των Δικαστηρίων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει την υγειονομική φροντίδα στα δικαστήρια της χώρα, όπως συμφωνήθηκε με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Αφορά την υγειονομική/ιατρική κάλυψη, την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και την ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών στα δικαστήρια όλης της χώρας.

Στο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων:

η θερμομέτρηση εισερχομένων στα κτίρια των δικαστηρίων στο πλαίσιο λήψης μέτρων ενάντια στην πανδημία λόγω Covid-19.

η παροχή, σε συνεργασία και επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε περιπτώσεις επιδημιών και

η υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη σε κάθε είδους διοργανώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακόμη, προβλέπεται η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων στις «Α’ Βοήθειες» και στην «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» (ΚΑΡΠΑ) στο προσωπικό του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα