ΤΩΡΑ:Το ανδρείκελο του Ερντογάν, ο Τατάρ, κέρδισε τις εκλογές στα κατεχόμενα. – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Με ποσσοστό 51.74% το ανδρείκελο του Ταγίπ Πασά Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ κέρδισε το δεύτερο γύρο των «εκλογών» του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα, έναντι του συνυποψηφίου Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, είχε μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας και όπως είχε καταγγείλει τον εκβίαζαν να μην συμμετάσχει στις «εκλογές». Τελικά συγκέντρωσε το 48,26% των ψήφων και ηττήθηκε όπως αναμενόταν.

Ο Ερσίν Τατάρ θεωρείτε το νέο πουλέν του παρανοϊκού γιαλατζί σουλτάνου και η Άγκυρα έκανε τα πάντα για να κερδίσει με αποκορύφωμα την εισβολή στα Βαρώσεια, στην Αμμόχωστο.

Σε σύνολο 738 καλπών ο Ερσίν Τατάρ αναδεικνύεται σε νέο ηγέτη στα Κατεχόμενα. Από νωρίς το απόγευμα στο «επιτελείο» Τατάρ στήθηκαν πανηγύρια με εκατοντάδες υποστηρικτές του να ανεμίζουν τουρκικές σημαίες και σημαίες του παράνομου καθεστώτος.
Σύμφωνα με τo τουρκικό Haber το ποσοστό προσέλευσης στις παράνομες εκλογές κυμαίνεται περίπου στο 65%. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή ήταν 58,29 %

Μέχρι τις 19:00 δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο.

Στο επιτελείο Ακιντζί επικρατούσε μούδιασμα αφού ο Τατάρ από νωρίς είχε ελαφρύ προβάδισμα σε μια «εκλογική μάχη» στήθος με στήθος στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Πανηγυρίζει η Άγκυρα για την εκλογή Τατάρ

«Συγχαίρουμε ολόψυχα τον Ερσίν Τατάρ που κέρδισε στις προεδρικές εκλογές της TRNC (Κατεχόμενα). Θα εργαστούμε μαζί για την ευμάρεια, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Θα προστατεύσουμε τα έννομα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» σχολίασε σε ανάρτηση του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα