Τσιτσιπάς εναντίον Τζόκοβιτς για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Μοιραστειτε το

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με προβλεπόμενη ώρα στις 18:00, στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και θα προσπαθήσει να προκριθεί στον πρώτο τελικό της καριέρας του, σε γκραν σλαμ τουρνουά.

«Είναι ένα όνειρο, φυσικά… Περίμενα από νεαρή ηλικία να νικήσω σε αυτά τα Γκραν Σλαμς. Είμαι χαρούμενος που είμαι στη θέση που είμαι σήμερα. Κυνηγάω κάτι εντυπωσιακό», υπογράμμισε ο Έλληνας τενίστας.

Από την αρχή της σεζόν ATP Tour 2018, ο 22χρονος πρωταθλητής έχει φτάσει στους 12 τελικούς (5-7) και πανηγύρισε πέντε νίκες εναντίον των «Μπιγκ 3», δηλαδή επό των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Χαρακτηριστικό της φόρμας του είναι πως μετά την απώλεια των δύο πρώτων σετ στον αγώνα του α΄ γύρου εναντίον του Ισπανού Χάουμε Μουνάρ (3-2), ο Τσιτσιπάς μετράτέσσερις νίκες χωρίς να χάσει σετ.

«Ο Στέφανος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», δήλωσε ο Τζόκοβιτς. «Είναι άξια εκεί που βρίσκεται στην κατάταξη. Παίζει πραγματικά το τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες, κερδίζοντας στο Nitto ATP, απλώς είναι πολύ συνεπής σε όλες τις επιφάνειες με τα αποτελέσματά του».

Και πρόσθεσε: «Ο Στέφανος έχει πολύπλευρο παιχνίδι. Έχει όπλα, μπορεί να παίξει επιθετικά. Μπορεί να υπερασπιστεί καλά γιατί κινείται καλά. Είναι πραγματικά ένας ολοκληρωμένος παίκτης παντού. Νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζομένους εκεί έξω».

Ο Σέρβος άσος, αν κατακτήσει το 18ο τίτλο sτο Παρίσι, θα περιορίσει τη διαφορά από τον Ρότζερ Φέντερερ που μετρά 20 και τον Ράφα Ναδάλ που έχει 19 τίτλους σε τουρνουά της σειράς Γκραν Σλαμ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...