Τσικρικά: Τα μέτρα προστασίας έχουν μειώσει τα ποσοστά της εποχικής γρίπης (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Κύματα αισιοδοξίας αρχίζουν να εκπνέουν από την πρόεδρο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και επιμελήτρια στο «Σωτηρία» κυρία Σταματούλα Τσικρικά, καθώς σύμφωνα με την ίδια παρατηρείται μία τάση μείωσης των κρουσμάτων της πανδημίας. Ωστόσο, όπως σημειώνει και ίδια, εξίσου σημαντικό είναι να μειωθεί και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.

Παράλληλα ευχήθηκε με τον ερχομό της νέας χρονιάς να έχουμε χορηγηθεί το εμβόλιο «που θα μας δώσει μια καινούρια πνοή, μια καινούρια ανάσα και ένα νέο όπλο για να καταπολεμήσουμε τον ιό».

Παράλληλα η κα. Τσικρικά δήλωσε ότι η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας είναι στη διάθεση της πολιτείας αναφορικά με τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό, ενώ το υγειονομικό προσωπικό και ιδίως όσοι βρίσκονται στα πιο νευραλγικά τμήματα θα είναι οι πρώτοι που θα προστατευτούν και θα θωρακίσουν τον οργανισμό τους με το εμβόλιο

Παρόλα αυτά πρώτο μέλημα τους είναι να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες για την εποχική γρίπη και οι ομάδες που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες για τον πνευμονιόκοκκο.

Επίσης η κα. Τσικρικά υποστήριξε πως τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, έχουν βοηθήσει αισθητά στην μη εξάπλωση της εποχικής γρίπης όπως και των άλλων εποχικών ιών στη χώρα.

Παράλληλα με το εμβόλιο, η επιστημονική κοινότητα «τρέχει» τις έρευνες για το φάρμακο για τον κορωνοϊό, και ίσως το 2021 να έχουμε και το φάρμακο για τον κορωνοϊό, τόνισε η κυρία Τσικρικά.

Πηγή
Author: Λαμπρίνα Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα