Τσαβούσογλου: Θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη του Μοντρέ–Νέες βολές κατά Δένδια

Μοιραστειτε το

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε πόλεμο και η Τουρκία θα εφαρμόσει τη Συνθήκη του Μοντρέ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ εξαπέλυσε νέες βολές κατά του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

«Η Σύμβαση του Μοντρέ θεσπίζει τον κανονισμό σχετικά με τη διέλευση πολεμικών πλοίων παράκτιων και μη παράκτιων χωρών. Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής εφαρμόσει τη σύμβαση κατά γράμμα. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Μοντρέ. Το άρθρο 19 είναι αρκετά σαφές. Στην αρχή ήταν η επίθεση της Ρωσίας, την αξιολογήσαμε με ειδικούς, στρατιώτες, δικηγόρους. Τώρα έχει μετατραπεί σε πόλεμο. Δεν πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση, είναι επίσημα εμπόλεμη κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, όποιος και αν είναι, μπορεί να είναι η Ρωσία,  μπορεί και  η Ουκρανία, σε αυτήν την περίπτωση, εφαρμόζουμε τη συμφωνία του Μοντρέ με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας την Κυριακή στο CNN Turk.

Νέες βολές κατά Δένδια

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «όπως έχω ξαναπεί, ο κ. Δένδιας βλέπει την καθημερινή επίθεση στην Τουρκία ως υπηρεσία προς τη χώρα του. Παίζει για την εσωτερική πολιτική. Ως Τουρκία, ασκούμε και κριτική όταν χρειάζεται, το δίνουμε ξεκάθαρα. Αν ο κ. Δένδιας δεν επιτεθεί στην Τουρκία τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, αισθάνεται έλλειψη. Η αποφασιστική στάση της Τουρκίας μπορεί να τους ενόχλησε στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην Ουκρανία. Γίνεται πόλεμος. Το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και επιτέθηκε στην Τουρκία είναι πραγματικά είναι κωμικοτραγικό. Δεν απαντάμε στις δηλώσεις Δένδια που επιτίθεται καθημερινά στην Τουρκία. Αυτή τη φορά όμως δεν άντεξα και απάντησα. Λυπήθηκα που τον έφερα σε δύσκολη θέση, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Όμως το άξιζε!».

Πηγή:Kathimerini

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...