Τσαβούσογλου: Δεν θα επισκεφθεί τα Πομακοχώρια σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Μοιραστειτε το

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Αθήνα για την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη, καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένα κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα» αναφερόμενος για τη μουσουλμανική μειονότητα στη χώρα μας.

Η ελληνική πλευρά ότι εκτιμά ότι η ιδιωτική επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη δεν θα εκτροχιάσει εντελώς το ταξίδι του στη χώρα μας, ωστόσο μένει να φανεί εάν θα επιλέξει να πολώσει το κλίμα λίγες ώρες πριν τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη περί τις 11 το πρωί της Κυριακής. Πρώτος του σταθμός στην Κομοτηνή θα είναι το Τουρκικό Προξενείο όπου θα τον υποδεχθούν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι δυο ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης. Θεωρείται πιθανό ότι σε αυτή τη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Λεβέντ Σαδίκ  γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τουρκία στην περιοχή. Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Το γεύμα που θα παραθέσει ο Τσαβούσογλου

Γύρω στις 13:30 ο Τσαβούσογλου αναμένεται θα παραθέσει στο χωριό Θάμνα γεύμα σε μέλη της μειονότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και του Γιώργου Ευγενίδη, μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και αιρετοί εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας, οι Έλληνες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν και Μπουράκ Μπαράν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καθώς και τρεις μειονοτικοί βουλευτές του νομού Ροδόπης και του νομού Ξάνθης.
Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Ήθελε η Άγκυρα επίσκεψη στα Πομακοχώρια – Γιατί δεν θα γίνει τελικά

Ο Τσαβούσογλου παρότι το επιθυμούσε η Άγκυρα δεν θα επισκεφτεί ούτε το νομό Ξάνθης ούτε και τα Πομακοχώρια σε Ξάνθη και Ροδόπη.
Ειδικά για τα Πομακοχώρια ήταν έντονες οι αντιδράσεις των Πομάκων για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου.
Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, με ανακοίνωσή του που υπογράφει ο πρόεδρός του Ιμάμ Αχμέτ, χαρακτηρίζει τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου “Persona non grata”.
«Εμάς τους Πομάκους μας αποκαλεί Τούρκους, ενώ δεν είμαστε Τούρκοι, είμαστε Πομάκοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...