Τσίπρας: Το επείγον ζήτημα είναι να φύγει αυτή η αποτυχημένη και επικίνδυνη κυβέρνηση

Μοιραστειτε το

Μία εφ’ όλης της ύλης επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Γιώργο Σιαδήμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει «να φύγει άμεσα», τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι «πρωταθλήτρια» στις απώλειες ζωών στη Δυτική Ευρώπη από την πανδημία, αλλά και στην ακρίβεια.

«Το μεγάλο και το επείγον ζήτημα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση γιατί έχει αποτύχει και γιατί είναι επικίνδυνη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πανδημία

Μιλώντας για το μείζον ζήτημα της πανδημίας, υποστήριξε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη θέση στους σκληρούς δείκτες, στους θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη και από τις χειρότερες στον κόσμο.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι άφησε απροστάτευτη την κοινωνία μπροστά σε έναν φονικό ιό και πως δεν ύψωσε ασπίδα προστασίας από την πανδημία, δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας. «Σήμερα έχουμε 3.000 λιγότερους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, από ότι πέρσι, εν μέσω πανδημίας. Δεν έκανε ούτε μία μόνιμη πρόσληψη», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Έχουμε 80-100 νεκρούς την ημέρα και έχουμε συνηθίσει. Και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πρόχειρα διασωληνωμένους. Και οι ιδιωτικές κλινικές επιλέγουν ποιους θα πάρουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια.

«Ζούμε μία τραγωδία που αντικατοπτρίζεται σε χαμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι όχι μόνο στον συνολικό αριθμό των νεκρών που είναι ο υψηλότερος, αναλογικά, στην Ευρώπη, αλλά και σε αυτό που υπέδειξε η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χάνονται θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν οι συνθήκες στο σύστημα υγείας ήταν διαφορετικές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις κατηγορίες που δέχεται ο ίδιος και το κόμμα του για «υπονόμευση» της εκστρατείας ενάντια στον κορονοϊό, ανέφερε ότι «δεν έχει πια σημασία τι λέει ο κ. Μητσοτάκης διότι είναι αναξιόπιστος. Άφησε απροστάτευτη την κοινωνία. Μας έχει συνηθίσει στα ψέματα. Είναι επιταχυντής της κρίσης».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση που να μην ασχολείται με τίποτε άλλο παρά να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Δεν έχει καμία σημασία τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει τι πράττει για να προστατεύσει τους πολίτες, να ισχυροποιήσει την ασπίδα απέναντι στην πανδημία. Λίγη σημασία έχει τι λέει ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία κυβέρνηση απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία γιατί άφησε την κοινωνία απροστάτευτη και δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για το εισόδημα των εργαζόμενων, των νοικοκυριών, της μεσαίας τάξης. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για την δημοκρατία. Γιατί σε συνθήκες κρίσης οικοδομεί το δικό της καθεστώς, δημιουργεί συνθήκες δίωξης των δημοσιογράφων της αντίθετης άποψης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, δεν άφησε κανένα περιθώριο συνεννόησης με την κυβέρνηση, καθώς αυτή αρνήθηκε κάθε πρόταση που έκανε η αντιπολίτευση. «Τι συνεννόηση να κάνω τώρα πάνω στα ερρίπεια; Μόνο η λαϊκή ετυμηγορία υπάρχει τώρα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, πλέον. Πόσο δε μάλλον, με μία κυβέρνηση που έχει ρητορική άκρος διχαστική. Βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μας συγκρίνει με τους ναζί και με ότι ακολουθούμε την τακτική του Γκέμπελς. Πως να υπάρξει συνεννόηση σε αυτό το κλίμα;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μας χωρίζει άβυσσος

Απαντώντας στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί την οικογένεια του, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο νυν πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, «δεν δίστασε να έρθει στο κοινοβούλιο και να επιτεθεί στον νεκρό πατέρα μου, με ψέματα. Εμείς ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με την οικογένεια του. Οφείλεις το πόθεν έσχες να είναι αληθές. Αυτό σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν αιτία παραίτησης της κυβέρνησης.

Μας χωρίζει άβυσσος με τον Μητσοτάκη. Εγώ δεν ήμουν από πλούσια οικογένεια. Εγώ ήμουν μαθητής στο λύκειο των Αμπελοκήπων. Αυτός τα βρήκε όλα έτοιμος. Εγώ αυτοδημιούργητος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη – Κατέληξε βρέφος δύο μηνών

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα

Καιρός – Αρναούτογλου: Σασπένς τη Δευτέρα – Τα 2 σενάρια και η πιθανότητα για χιόνια στην Αττική

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...