Τσίπρας στο Newsbomb.gr: Να μην σταματήσει ο διάλογος με την Τουρκία

Μοιραστειτε το

«Σε καμία περίπτωση δεν είπα να σταματήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και να πάμε σε ρήξη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ερώτηση του Newsbomb.gr και του δημοσιογράφου Κώστα Τσιτούνα.

«Θα το τονίσω ξανά, είμαστε υπέρ του διαλόγου, είμαστε υπέρ της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την τουρκική πλευρά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2020, σε ερώτηση του Newsbomb.gr.

Ωστόσο, τόνισε για ακόμα μία φορά ότι «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα».

Αναφορικά με την αποχώρηση του Oruc Reis από την Αν. Μεσόγειο, ο κ. Τσίπρας είπε, «ζήτησα σήμερα να γίνει σαφές το αν υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις σχετικά με το Oruc Reis, την επανέναρξη των διερευνητικών και αν έχει αλλάξει η ατζέντα από εκεί που τις αφήσαμε το 2016» και προσέθεσε ότι «άφησα πολύ συγκεκριμένες ανησυχίες και όχι συνωμοσιολογικού χαρακτήρα».

Για την εξέλιξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «έγιναν πολλοί γύροι συζητήσεων αλλά διακόπηκαν με υπαιτιότητα της Τουρκίας».

Κατέληξε, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει την στρατηγική της στο θέμα της Τουρκίας και τόνισε ότι πρέπει «να ζητηθούν στην ΕΕ κυρώσεις για το Oruc Reis».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Πέλλα – Δείτε τα σχολεία που κλείνουν σε όλη τη χώρα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...