Τσίπρας στο Newsbomb.gr: Εχουμε περάσει σε «στρατηγική Παπάγου» στην εξωτερική πολιτική

Μοιραστειτε το

Σκληρή κριτική για την εξωτερική πολιτική και την στάση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που έδωσε στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη και θα δημοσιευθεί αύριο – μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ανοιχτά για το νέο τοπίο στο κόμμα μετά το συνέδριο και στέλνει μηνύματα προς όλες τις τάσεις.

Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, τονίζει ότι οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν μετατρέψει την Ελλάδα από πυλώνα σταθερότητας σε «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή».

«Η Ελλάδα έχει περάσει στην στρατηγική Παπάγου», λέει ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ασκεί προσωπική και μονομερή εξωτερική πολιτική ερήμην ακόμη και του υπουργού Εξωτερικών. «Εχω την αίσθηση ότι για πρώτη φορά η χώρα έχει μια Ι.Χ εξωτερική πολιτική», δηλώνει.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία απόφαση για αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, τα οποία θα ανταλλαγούν με πιο σύγχρονα γερμανικά άρματα, ο κ. Τσίπρας θέτει προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ερώτημα: «Πόσο βαθιά μας εμπλέκει σε έναν πόλεμο; Και τι κινδύνους εγκυμονεί η απόφαση του να δώσει βαρυ οπλισμό και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία;».

Προσθέτει επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε επ’ αόριστον τις βάσεις στους Αμερικανούς χωρίς να πάρει ανταλλάγματα», λέει ότι ο πρωθυπουργός εφαρμόζει «δόγμα αφύλακτου προκεχωρημένου φυλακίου» και δηλώνει ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι «αφελής, επικίνδυνη και επιζήμια».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...