Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επικίνδυνος για τη Δημοκρατία

Μοιραστειτε το

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία τον πρωθυπουργό.

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βασικές αιχμές τις παρακολουθήσεις, την ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική, ετοιμάζεται εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να οργανώσουμε την αντίσταση στο καθεστώς του ζόφου. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φέρουμε την αλλαγή που απαιτούν οι καιροί. Η κυβέρνηση αποδείχτηκε επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Επιχείρησε να στήσει καθεστώς που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον. Είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, για την ίδια τη ζωή κάθε οικογένειας και πολίτη. Εύχομαι να μην αποδειχτεί επικίνδυνο και για την εθνική ασφάλεια. Οι παρακολουθήσεις δεν είναι ατύχημα για τον Μητσοτάκη, είναι μέθοδος διακυβέρνησης και διασφάλισης εξουσίας μέσω συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών.

Για να εξασφαλίζει τη σιωπή και την ανοχή τους. Την ανοχή τους πάνω απ’ όλα σε καθεστωτικές πρακτικές. Στην πειρατεία σε βάρος του κράτους και των δημόσιων ταμείων. Τα περίφημα golden boys εφορμούν ως γαλάζιες ακρίδες στο Δημόσιο και τα γαλάζια κοράκια που εφορμούν στο βιος των δανειοληπτών. Όπως ο Πάτσης που αγόρασε κόκκινα δάνεια στο 1/12 της αξίας.

Με δυο λόγια πρόκειται για άθλια μέσα με τα οποία προσπαθούν να επιβάλλουν μια άθλια πολιτική που γεννά ανισότητες, μετατρέπουν τους μεσαίους σε φτωχούς, κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι οι υποθέσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Αλλά δεν είχαμε ιδέα πόσο βάθος, έκταση και σαπίλα έκρυβε η υπόθεση. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως γίνεται πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας να μην νιώθει τον παραμικρό δισταγμό να καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας. Μας φαντάζει ακατανόητο η Δημοκρατία μας να μην έχει άμυνες και το πολιτικό σύστημα στοιχειώδες ανάστημα αξιοπρέπειας.

Ποιος πρωθυπουργός και σε ποια χώρα θα μπορούσε να σταθεί με όλες αυτές τις αποκαλύψεις. Ποιος δεν θα ένιωθε την ηθική υποχρέωση απέναντι στη χώρα, τους πολίτες, την παράταξή του να παραιτηθεί αντί να κρύβεται και να χυδαιολογεί εξαναγκάζοντας τους υπουργούς του να τον παρακολουθούν και να τον χειροκροτάνε. Αν η Δημοκρατία μας λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες δεν θα διεξάγονταν η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια κοινοβουλευτική διαδικασία που έχει υποχρέωση ο πρωθυπουργός να παρίσταται για να ελέγχεται.

Αλλά ο Μητσοτάκης κρύβεται για τρεις συνεχόμενες Παρασκευές, όπως κρύφτηκε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ξέρετε κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι μόνο κρύβονται. Απειλεί όποιον μιλήσει με ποινές φυλάκισης. Θα τον καλούσα να απαντήσει μόνο σε ένα ερώτημα. Αφού μας λες ότι η ΕΥΠ δεν έχει σχέση με το Predator, πες μας αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και υπουργούς. Και κυρίως – αφού έχεις τη δυνατότητα – γιατί δεν ζητάς από τα μέλη της κυβέρνησής σου να ζητήσουν από την ΑΔΑΕ έλεγχους από τους παρόχους για να μάθουμε αν ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Αν δηλαδή με διαταγή Κοντολέοντα και της εισαγγελέως ήταν μέλη της κυβέρνησης υπό παρακολούθηση. Ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να τα αποκαλύψει είναι ο πρωθυπουργός. Γνωρίζει ότι δεν είναι αθώος γι αυτό κρύβεται

Ταυτόχρονα ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης και της χυδαίας επίθεσης στους πολιτικούς του αντιπάλους με βασικό επιχείρημα ότι δεν ήξερε τι κάνει ο ανιψιός του. Προτιμά να λέει ότι είναι ανεπαρκής από αδίστακτος. Είναι κάτι χειρότερο. Επικίνδυνος για τη Δημοκρατία

Η έλλειψη εμπιστοσύνης φάνηκε τις τελευταίες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακυρώνεται η εθνική στρατηγική δεκαετιών. Ο East Med ακυρώθηκε, η Λιβύη συνάπτει παράνομες συμφωνίες με την Τουρκία, η όποια ελπίδα για παρέμβαση χάθηκε με μια ερασιτεχνικά προετοιμασμένη επίσκεψη χθες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τα εθνικά θέματα όσο κι αν συκοφαντεί όσο και αν βγάζει χαρακτηρισμούς για μειοδότες, όσο και αν επαναφέρει το διχαστικό αφήγημα για εθνικόφρονες και μη. Η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι προνόμιο καμίας παράταξης. Η Αριστερά και η προοδευτική παράταξη επειδή σ’ αυτήν αναφέρεται έχει δείξει την αγάπη για την πατρίδα σε δύσκολες στιγμές με θυσίες και με αίμα

Όπως είπα στην αρχή της ομιλίας είμαστε σε έκτακτες συνθήκες. Πρέπει να αναμετρηθούμε μ’ αυτές και με τις ευθύνες μας. Όχι τις ευθύνες απέναντι στο κόμμα, αλλά τις ευθύνες απέναντι στον τόπο και απέναντι στη Δημοκρατία. Οι πολίτες παρακολουθούν σοκαρισμένοι και οργισμένοι αυτό το εύρος των αποκαλύψεων μπροστά στα μάτια τους. Γνωρίζουν καλά ότι είναι σε απόγνωση λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματός τους.

Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΕΦΚ. Οι συνταξιούχοι βλέπουν τους υπουργούς να μιλούν για καλάθια και μειώσεις αλλά διαπιστώνουν ότι θέλουν μισή σύνταξη για τα βασικά. Τα νέα ζευγάρια ψάχνουν να βρουν και δεύτερη δουλειά. Ένας επιχειρηματίας της εστίασης ψάχνει τρόπο να βγάλει το χειμώνα και το κράτος κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια. Μας κυβερνά ένα κόμμα που χρωστά 300 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Όλοι αυτοί και η κοινωνία που περνά τα πάνδεινα γίνονται μάρτυρες της κατάλυσης κάθε έννοιας νομιμότητας.

Το ύστατο θύμα της πολιτικής Μητσοτάκη είναι η ίδια η Δημοκρατία. Να γίνουμε το όχημα της λύτρωσης. Ο Μητσοτάκης επέλεξε να βάλει κοινωνία απέναντί του. Πρέπει να δει πόσο ισχυροί είναι αυτοί οι αντίπαλοι. Πιο ισχυροί από κάθε παρασιτική ελιτ. Η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί να στήσει αυτί για να ακούσει γιατί η κοινωνία βοά και είναι εύκολο να την ακούσει. Η φωνή όλων μετατρέπεται σε ένα μαζικό “φύγετε”. Το μήνυμα που πρέπει να μοιραστούμε με κάθε πολίτη είναι “η Δημοκρατία σε χρειάζεται”».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Τσίπρας: Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία διαπράττουν τεράστιο λάθος

Επέτειος Πολυτεχνείου: Στην πορεία Τσίπρας και Κουτσούμπας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...