Τσίπρας: Σταματήστε να μαδάτε τη μαργαρίτα για τις εκλογές, δώστε ξεκάθαρες απαντήσεις – Δείτε live

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής

Απαντήσεις σε όσα υποστήριξε στην πρωτολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα κοινωνικής πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα των εκλογών.

«Βλέπω ότι οι βουλευτές σας χειροκρότησαν και το χρειαζόσασταν μετά τη χθεσινή σας εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σας άκουσα για 46 λεπτά και ξεχάσατε πέντε λέξεις: ακρίβεια, βενζίνη, πληθωρισμός, πανδημία και σκευωρία Novartis» ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ομιλία σας ήταν case study που θα έλεγε και ο Τσακαλώτος για το πώς μπορεί να κάνει κανείς το μαύρο-άσπρο και να πει τόσα ψέματα. Και είναι η πραγματικότητα είναι που σας διαψεύδει. Ντυθήκατε ΚΚΕ και μας είπατε «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» εσείς που με το καλημέρα φέρατε νομοσχέδιο που αλλάζει το καθεστώς εργασίας, καταργεί το 8ωρο και δημιουργεί συνθήκες ζούγκλας» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επενδύετε κ. Μητσοτάκη σε ένα κοινό που θεωρείτε ότι έχει άγνοια αλλά δεν έχει και δεν είναι η ΚΟ σας αλλά ο λαός, μια λέξη που μας αρέσει γιατί έχει ισχυρό πρόσημο και φορτίο γιατί αυτός ο λαός ανέδειξε κυβερνήσεις και έδιωξε τυρράνους. Ο καθένας πολίτης σήμερα βιώνει μια πραγματικότητα που γνωρίζει και δεν χρειάζεται να τα λένε οι προπαγανδιστές σας» συνέχισε στους ίδιους τόνους ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πολλοί χαρακτηρίζουν τη συζήτηση αυτή ως την πρώτη προεκλογική κόντρα πριν να ανακοινώσετε την απόφασή σας για εκλογές μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Παίζετε με το κρίσιμο θέμα των εκλογών. Η κορυφαία εκλογική διαδικασία έχει γίνει στοίχημα στο καζίνο του καθεστώτος σας που κερδισμένοι είναι οι σπονσορές σας. Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί θαρρώ ότι είστε ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την αντιπολίτευση που είναι από μόνος του παράγοντας πολιτικής αστάθειας. Εμείς ζητάμε εδώ και 6 μήνες εκλογές γιατί η χώρα κατευθύνεται σε αδιέξοδο, γιατί δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε τις συνέπειες των πολιτικών σας επιλογών. Σας ζητώ να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα. Δεν το βλέπετε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση; Δεν βλέπετε τους υπουργούς που έχουν σηκώσει τα μολύβια; Πώς θα προχωρήσετε έτσι; Γιατί εσείς το προκαλέσατε. Πάρτε μια θέση. Σας καλώ να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διπλωματική ήττα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, για «Βατερλώ» με το βούλευμα για τη Novartis «και την προσπάθεια να λασπώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους» και για τρίτη ήττα «που βρεθήκατε απολογούμενος για την κατάσταση με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Όσο και να ανατρέξετε στο χθες, οφείλετε να δώσετε απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στον χαρακτηρισμό «ΙΧ» για την εξωτερική πολιτική με αφορμή τους χειρισμούς για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και τα γερμανικά άρματα μάχης που έγιναν γνωστά από τον Όλαφ Σολτς.

«Έχετε γίνει ο πιστός και δεδομένος σύμμαχος που παραχωρεί δικαιώματα, του συμμάχου δηλαδή που δίνει χωρίς ανταλλάγματα 6 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, του συμμάχου που δίνει 14 δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς χωρίς να εξασφαλίζει ότι θα παραχθεί ούτε μια βίδα στην Ελλάδα. Του συμμάχου που βλέπει την Τουρκία να αναβαθμίζει τον ρόλο της, που παρακολουθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που κατέχει παράνομα την μισή Κύπρο να δέχεται συγχαρητήρια για τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στο θέμα της Ουκρανίας».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...