Τσίπρας: Σε απόλυτη σύγχυση η κυβέρνηση – Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Βουλή για τη ρύθμιση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών στην Ελλάδα

Παρέμβαση για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη για το πρόστιμο των 100 ευρώ αν δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την ομιλία Τσίπρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, σε μια στιγμή τραγωδίας, τούτη την ώρα που μιλάμε την ώρα που ήρθατε με αυταρέσκεια να μας πείτε «σώζουμε ζωές, σώζουμε ζωές, σώζουμε ζωές» έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ ανά εκατομμύριο πολίτες και 155 συμπολίτες μας βρίσκονται προχείρως διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και δεν έχουμε εικόνα αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια προοπτική να σώσουν τη ζωή τους ενώ θα είχαν αν ήταν εντός ΜΕΘ» είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «είστε σε σύγχυση, βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό και διαπράττετε το ένα λάθος μετά το άλλο. Το να βρίσκεστε σε πανικό είναι χειρότερο από μια λάθος απόφαση ή επίδοση την περίοδο της πανδημίας».

«Είστε μια κυβέρνηση που έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας. Εκεί που ήσασταν στο κρύο μας πήγατε στον καύσωνα (σ.σ. για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό) Ποιον θα πείσετε με την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εγκυμονεί κινδύνους σε ό,τι αφορά το κλίμα της κοινωνικής συνοχής που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας πανδημίας που έχει πολυπαραγοντικές συνέπειες αλλά και στην έκρηξη της δημαγωγίας κατά των εμβολιασμών. Δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός αυτό που εφαρμόζετε γιατί ξεχωρίζοντας μια ηλικιακή κατηγορία και δεν έχει καμία αναλογικότητα, δεν είναι υποχρεωτικότητα είναι οικονομικός εκβιασμός στους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς της άρνησης στους ευκατάστατους».

«Σας απασχολεί αυτό που λένε οι ειδικοί ότι θα έχουμε 2.000 νεκρούς μέχρι το τέλος του έτους ή θα κρύβετε κάτω από το χαλί της επικαιρότητας ότι χάνουμε 100 ανθρώπους καθημερινά; Μην τυχόν και σας περάσει να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Όλα τα άλλα να τα κάνουμε εκτός από αυτό» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα, αν σήμερα έχουμε 150 πολίτες που είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα εκτός ΜΕΘ, σημαίνει ότι θα χρειαστούμε 200 κλίνες ΜΕΘ για να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας αυτών των ασθενών. Επιτάξτε τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και όσες μονάδες υπάρχουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, αναπτύξτε τώρα όσες ΜΕΘ χρειάζονται ακόμα και των στρατιωτικών νοσοκομείων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρθένα Κουτμερίδου: Πέθανε η κόρη του πρώην βουλευτή – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...