Τσίπρας: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης, να ορίσει εκλογές

Μοιραστειτε το

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, από τη στιγμή που ο τελευταίος είπε πριν από λίγες ημέρες ότι «μυρίζουν στην ατμόσφαιρα».

«Αν μυρίζει εκλογές έχει την ευθύνη να τις προκηρύξει άμεσα. Να ορίσει την ημερομηνία τους. Και να μην αφήνει το τόπο σε μια διαρκή πολιτική αβεβαιότητα με τη δική του παρουσία στο ρόλο του πρωθυπουργού με ημερομηνία λήξης», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, υποστήριξε πως πολιτική αλλαγή σήμερα «είναι μια ανάγκη και για να επανέλθουμε στη θεσμική ομαλότητα και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, μετά από όσα έχουν συμβεί. Αλλά και για την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας που αποτελεί προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μεταβάλλεται σε «παράγοντα πολιτικής αστάθειας», τονίζοντας, επίσης, πως είναι τουλάχιστον ασύμβατο με την ιδιότητά του «να αρνείται να προσέλθει θεσμικά στη Βουλή να δώσει απαντήσεις για τη δημοκρατική εκτροπή των παράνομων παρακολουθήσεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τον υψηλό πληθωρισμό που μαστίζει τη χώρα μας προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς όπως είπε, αποτελεί «γέννημα θρέμμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ακρίβεια είναι εισαγόμενη -αυτό υποστηρίζει η κυβέρνηση- «αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη. Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι μια γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου. «Μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και τους τρομακτικούς λογαριασμούς του ρεύματος. Μια άδικη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους ισχυρούς».

Υποστήριξε πως η κρίση αντιμετωπίζεται με ένα σχέδιο που θα έχει στόχο το ακριβώς αντίθετο «μια δίκαιη διανομή πλούτου και εισοδήματος από τους λίγους και ισχυρούς στους πολλούς. Στους αδύναμους και στη μεσαία τάξη», συμπληρώνοντας πως είναι απαραίτητη η ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με κούρεμα οφειλής, διότι «η μισή Ελλάδα χρωστάει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Σε προεκλογικούς ρυθμούς με… επιφύλαξη, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης μυρίζει εκλογές, η κοινωνία μυρίζει αλλαγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...