Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά θρασύδειλος είναι και αμετανόητος

Μοιραστειτε το

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του

Με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτακη κάνοντας λόγο για «πολιτική δειλία» σχετικά με την άρνησή του να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πανελλήνιες.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για θράσος του πρωθυπουργού, αναφερόμενος στα όσα είπε στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαΐκή ένωση.

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά θρασύδειλος είναι και αμετανόητος» ανάφερε ο κ. Τσιπρας, χαρακτηρίζοντας τον στην συνέχεια ως τον «μεγαλύτερο δημαγωγό και τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη».

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή που στην ώρα του πρωθυπουργού καταθέτω μία επίκαιρη, κεριά, κρίσιμη ερώτηση. Δεν αφορά τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται σήμερα στα έδρανα, δεν αφορά παραταξιακές αντιπαραθέσεις, αφορά 100.000 ελληνικές οικογένειες, 100.000 μαθητές της τρίτης λυκείου που φέτος περνάνε το γαλλικό θα τον εξετάσεων μέσα στην πιο κρίσιμη χρόνια της υγειονομικής κρίσης. Αυτούς τους 100.000 μαθητές ο πρωθυπουργός τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή. Κι αν την προηγούμενη Παρασκευή δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να πάει τριήμερο για να ξεσκάσει στην Τήνο τις άλλες δύο Παρασκευές δεν είχε καμία δικαιολογία γιατί απουσιάζει. Η μόνη πραγματική εξήγηση γιατί απουσιάζει είναι γιατί δεν έχει να δώσει απάντηση. Είναι γιατί δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αυτούς τους 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειές τους, διότι είναι πρωτοφανές να αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την δύσκολη αυτή χρόνια και να εφαρμόζεται την ίδια χρονιά!» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσιπρας.

Μαλιστα, σχετικά με τη μείωση των εισακτέων κατά 1/3 και την άρνηση του πρωθυπουργου να απαντήσει στη Βουλή, ο κ. Τσιπρας ανέφερε:

«Μειώνει τους εισακτέους κατά ένα τρίτο, σε αυτή τη δύσκολη χρονιά έρχεται να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την δυσκολία των οικογενειών και δεν έρχεται να απαντήσει. Εγώ αυτό το χαρακτηρίζω πολιτική δειλία. Είναι πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια όπως υπουργός. Και αν δεν έρχεται αυτός εμείς θα είμαστε εδώ. Θα είμαστε μέσα στο ναό της Δημοκρατία για να αναδεικνύουμε τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στο γεγονός ότι δεν είναι μονάχα η πολιτική δειλία που χαρακτηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη. Χθες σε μία εκδήλωση με ιδιαίτερο βάρος, θεσμικό και διεθνές, μπροστά στην ευρωπαΐκή ηγεσία, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ευρωπαΐκή ένωση, επέδειξε κι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής του ταυτότητας».

«Το χαρακτηριστικό του είναι το θράσος, διότι ήταν θράσος μπροστά σε ευρωπαίους αξιωματούχους να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός εν ονόματι όλων των Ελλήνων, αλλά ως κομματάρχης σε καφενείο κομμένος κομματάρχης της δεξιάς με λόγο διχαστικό, με λόγο ανιστόρητο» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιπρας υποστήριξε ότι πρωθυπουργός εξίσωσε την αριστερά με τον φασισμό, λέγοντας: «Με λόγο που εξισώνει την αριστερά με το φασισμό. Που τα έχει δει αυτά γραμμένα; Να εξισώσει τους αγώνες μιας παράταξης που έδωσε αίμα για την δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο με τον φασισμό, το μίσος; Είχε το θράσος να μιλήσει και για σκοτεινό διάλειμμα αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ το 2015 – 2019. Την διακυβέρνηση που κράτησε τη χώρα στην ευρωπαΐκή ένωση και στο ευρώ παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές».

«Είναι σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία στην οποία η παράταξη σας μας είχε οδηγήσει; Είναι σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια μετά από οχτώ χρόνια; Σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατάει αυτή τη στιγμή με το κεφάλι έξω από το νερό;» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Γιατί λένε από την αστυνομία ότι είναι κοντά στην εξιχνίαση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...