Τσίπρας: Με πανδημία, ακρίβεια και μελέτη Τσιόδρα, ετοιμάζει την κοινοβουλευτική επίθεση της χρονιάς

Μοιραστειτε το

Αλέξης Τσίπρας: Δυναμική και ηχηρή αντεπίθεση σχεδιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κορυφαία κοινοβουλευτική σύγκρουση.

Έτοιμος να εξαπολύσει την πιο σκληρή επίθεση της χρονιάς εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσωπικά, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που εδώ και αρκετές ημέρες «ακονίζει τα νύχια» του για τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική μάχη του έτους, που δεν είναι άλλη από τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί στη Βουλή προετοιμασμένος για μία μετωπική αντιπαράθεση με το σύνολο της πολιτικής Μητσοτάκη, έχοντας κυρίως στη φαρέτρα του τις μειώσεις των κονδυλίων του υπουργείου Υγείας, εν μέσω πανδημίας, την ακρίβεια και φυσικά την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

Οι προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου για την ομιλία του αρχηγού τους, το βράδυ του Σαββάτου, είναι πυρετώδεις. Μπορεί όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν εδώ και ημέρες τη μάχη για την αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, όμως είναι δεδομένο ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στην αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών.

Και αν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν σημειώσει με «κόκκινο» τη σημερινή ημέρα, χαρακτηρίζοντας την ως τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική σύγκρουση της χρονιάς, η αποκάλυψη της μελέτης των καθηγητών Τσιόδρα-Λύτρα, ήρθε να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα κλιμακώσει κι άλλο την ρητορική του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα πάει, δηλαδή, ένα βήμα παραπέρα από ότι έχει πάει μέχρι σήμερα, όπου πολλές φορές έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό είτε να λάβει επιτέλους τα αυτονόητα μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες από τη διπλή κρίση, την πανδημία και την ακρίβεια, είτε να παρατεθεί.

Οι στενοί του συνεργάτες αποφεύγουν να πουν με σαφήνεια τι ακριβώς θα προσθέσει ο αρχηγός τους στη σημερινή συζήτηση, όμως γίνεται κατανοητό ότι θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς το να ζητήσει εκλογές. Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, αποτελούν από μόνα τους έναν λόγο παραίτησης της κυβέρνησης.

Άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να μην πιστεύει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πλήρη γνώση της εν λόγω επιστημονικής μελέτης, όμως επέλεξε να την πετάξει στον κάλαθο των αχρηστών, για να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, εξαιτίας της ιδεολογικής του εμμονής. Πόσο δε μάλλον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που από τις Βρυξέλλες, τη Πέμπτη, έθεσε το πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ή ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τη μελέτη, άρα είναι επικίνδυνος ή γνώριζε, το απέκρυψε, άρα δεν του μένει τίποτα άλλο παρά να παραιτηθεί – το δεύτερο είναι που πιστεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέραν της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην ρητορική του τη διαχείριση της πανδημίας στο σύνολο της, με ειδική αναφορά στη μείωση των κονδυλίων του υπουργείου Υγείας, το μείζον ζήτημα της ακρίβειας και φυσικά το που θα κατευθυνθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...