Τσίπρας: Η πρότασή του για τα σχολεία – «Οξύμωρο να κλείνει η Βουλή στην υποψία κρούσματος»

Μοιραστειτε το

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, για την απόφαση του να επιβάλει «χαράτσι» στους μη εμβολιασμένους ηλικιωμένους, αλλά και για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία σε ό,τι αφορά τα σχολεία

«Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας και φοβάμαι ότι την αποτυχία σας κύριε Μητσοτάκη θα την πληρώσουμε όλοι εμείς, η ελληνική κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Τόνισε, επίσης, πως «μας είπατε ότι το 100άρικο είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί θα πάει για την στήριξη της Υγείας. Έχετε πρώτα καταστρέψει την Υγεία και μας λέτε για το κατοστάρικο των εμβολιασμένων. Γι’ αυτούς ενδιαφέρεστε ή για να καλύψετε την τρύπα την δημοσιονομική;».

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μας λέγατε ότι είναι αντισυνταγματικός και έρχεστε και τον επιβάλλετε. Πριν από 20 μέρες τα λέγατε. Εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη βγαίνατε και βάλλατε εναντίον κάθε υποχρεωτικότητας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση.

«Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί δεν πρόκειται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Η χθεσινή σας απόφαση δείχνει ένα πράγμα, ότι σε μία πρωτοφανή και κρίσιμη στιγμή τραγωδίας, με αυταρέσκεια μας λέτε ότι δήθεν σώζετε ζωές κι έχουμε ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ. Η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη θέση στη δυτική Ευρώπη. Κι εσείς κύριε Μητσοτάκη μας κουνάτε το δάχτυλο», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο», επισημαίνοντας πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ζητώντας από τη κυβέρνηση να δώσει τα ακριβή στοιχεία. «Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο», υποστήριξε, καλώντας τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να «σοβαρευτούν» και να «συνέλθουν». «Τα πάτε καλά κύριε Μητσοτάκη;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας εκτενή αναφορά στο τι συμβαίνει στα σχολεία με τη διασπορά του ιού.

Η πρόταση του Τσίπρα για τα σχολεία

Όπως ανέφερε, το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά, τα οποία και μεταφέρουν τους ιούς στα σπίτια τους. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι οξύμωρο να κλείνει η Βουλή στην υποψία ενός κρούσματος, ενώ στα σχολεία πρέπει να φτάσουν στο 50+1%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια κατέθεσε την πρότασή του, η οποία προβλέπει, να κλείνει το τμήμα για τρεις ημέρες στο πρώτο κρούσμα και στη συνέχεια οι μαθητές να επιστρέφουν στην τάξη κάνοντας μοριακό με έξοδα του κράτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Πώς αντέδρασε ο πιλότος όταν έμαθε για την αλλαγή του επωνύμου της Λυδίας

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...