Τσίπρας: Η νίκη στις εκλογές χρέος απέναντι σε πολίτες που υποφέρουν – Το «Δημοκρατικό Μέτωπο»

Μοιραστειτε το

Μία ακόμα σφοδρή επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για διπλή κρίση, υγειονομική και ακρίβειας, που μαστίζουν τη χώρα, που μπορεί να είναι διεθνή φαινόμενα, όμως στη χώρα μας παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η χώρα μας είναι «πρωταθλήτρια Ευρώπης» και στις δύο κρίσεις, καθώς έχει τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού και την ακριβότερη τιμή ρεύματος. Με τη σειρά του, παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος του και για τις δύο αυτές κρίσεις, που βρίσκονται στον αντίποδα των κυβερνητικών χειρισμών.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει σειρά επαφών με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της «Δημοκρατικής» αντιπολίτευσης για «ότι γίνεται και ότι πρέπει να γίνει» από εδώ και πέρα. Επίσης, υποστήριξε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές δεν είναι ένας κομματικός στόχος, αλλά «καθήκον απέναντι σε όσους υποφέρουν».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

Ζούμε κρίση υγειονομική και κοινωνική

«Η ελληνική κοινωνία διέρχεται εν μέσω μιας παράλληλης κρίσης. Υγειονομικής και κοινωνικής.Η πανδημία του κορονοιού από τη μια και η πανδημία της ακρίβειας από την άλλη που χτυπάει κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση και γονατίζει τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους αγρότες, τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους».

«Η χώρα μας όμως είναι πρωταθλήτρια σε απώλειες και στις δύο αυτές κρίσεις. Η χώρας μας έχει εδώ και μήνες το αρνητικό ρεκόρ σε απώλειες ανθρώπων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη και ταυτόχρονα η χώρα μας έχει το αρνητικό ρεκόρ της ακριβότερης τιμής χονδρικής στο ρεύμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό προφανώς και δεν είναι τυχαίο. Κάτι δε πάει καλά».

Ο Μητσοτάκης ζει σε άλλη χώρα

«Ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει ιδέα για το πώς περνούν και πως αισθάνονται σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Σα να ζει σε μια άλλη χώρα. Μια χώρα που όντως θα ζήλευε ο καθένας από μας να ζήσει. Μια χώρα πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας. Που αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ακμάζει, όπως μας είπε. Που παράγει νέο πλούτο, καλύτερες και περισσότερες δουλειές. Που προσδίδει ασφάλεια και προοπτική σε κάθε πολίτη. Που στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους».

«Αυτή η χώρα όμως είναι ένα ψέμα. Ένα εικονικό κατασκεύασμα που προσπαθεί δια της μονότονης επανάληψης να επιβληθεί ως ζώσα πραγματικότητα. Δηλώνει -πριν λίγες μέρες όχι πέρυσι- ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει ενώ πεθαίνουν δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά εκτός ΜΕΘ».

«Και ομοίως δηλώνει ότι το κύμα ακρίβειας θα είναι παροδικό ενώ οι τιμές όλων των βασικών αγαθών συνεχίζουν ένα ξέφρενο ανοδικό ράλι και από πουθενά δεν προκύπτει στο ορατό μέλλον η πιθανότητα ανάσχεσης του».

Αρνητής της πραγματικότητας

«Και δυστυχώς, όσο περνά ο καιρός το πρόβλημα μεγαλώνει. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας τα αδιέξοδα να μεγαλώνουν αρχίζει να βγάζει από μέσα του τον πραγματικό του εαυτό. Και πολιτεύεται με αλαζονεία, με φανατισμό, με ύβρεις και με φαιδρότητες. Σαν αυτή προχθές στη Βουλή όπου με κατηγόρησε ότι έβαλα την Ελλάδα στα μνημόνια. Σε λίγο θα μου ζητήσει να ξεπληρώσω και τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το κόμμα μας φέσωσε τους Έλληνες φορολογούμενους. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι επικίνδυνο».

«Γιατί ένας αρνητής της πραγματικότητας δε μπορεί παρά καθίσταται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επικίνδυνος για να κυβερνά το τόπο σε μια στιγμή κρίσης. Και όταν του λέμε ότι με την αδράνειά σου μας οδηγείς και σε εκατόμβη νεκρών και σε νεό λοκντάουν, αντί να δώσει απαντήσεις, μας επιτίθεται. Και μας ρωτάει τι προτείνουμε. Σα να μην έχει τάχα ακούσει δύο χρόνια τώρα διαρκώς τις προτάσεις και τις θέσεις μας».

Προτάσεις για πανδημία

«Αλλά τι να πεί κανείς για αυτόν που έκανε τη πανδημία εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης και πανηγύρισε δυο φορές το οριστικό τέλος. Για αυτόν που έριχνε πάντα την ευθύνη στους πολίτες. Για αυτόν που ακόμη και σήμερα μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων. Για αυτόν που αντί να οργανώσει καμπάνια να πείσει τους πολίτες για το εμβόλιο οργάνωνε λίστες Πέτσα για να φτιάξει καθεστώς στα ΜΜΕ, να τον αποθεώνουν.»

«Αντί απάντησης τέσσερα μόνο αυτονόητα πράματα θα προτείνω σήμερα.

Την ενίσχυση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας.

Τα δωρεάν τεστ, τον επιδημιολογικό έλεγχο, την ιχνηλάτηση.

Την αραίωση των σχολικών τμημάτων και των δρομολογίων ΜΜΜ.

Την ουσιαστική καμπάνια εμβολιασμού και την αυστηροποίηση μέτρων όπου χρειαστεί.

  • Ανοίξτε επιτέλους τον ιδιωτικό τομέα να δεχτεί COVID περιστατικά.

Επιτάξτε ιδιωτικά νοσοκομεία που τα έχετε καθαρά για να κερδίζουν πελατεία ενώ στα δημόσια ο κόσμος διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και κλείνετε τα χειρουργεία.

  • Σταματήστε επιτέλους αυτή την ανοησία της κας Κεραμέως με το 50%+1 για να κλείσει μια σχολική τάξη.

Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά. Τα ασυμπτωματικά παιδιά κολλάνε τους παπούδες και τις γιαγιάδες. Δεν προτείνουμε να κλείσουν τα σχολεία. Προτείνουμε να κλείνει η τάξη για 3-4 ημέρες στο πρώτο κρούσμα. Και τα παιδιά να επανέρχονται στη 4η μέρα με αρνητικό μοριακό τεστ. Όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

  • Σταματήστε τη ψηφοθηρική αντιμετώπιση με τις εκκλησίες και την αστυνομία. Είναι ντροπή να αφήνετε απροστάτευτους τους πιστοπυς για να μη τα βάλετε με λίγους φανατικούς. Και είναι ανήθικο να έρχεται να κάνει έλεγχο πιστοποιητικού εμβολιασμού ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός.
  • Και τέλος, ελάτε τώρα να οργανώσουμε μια μεγάλη εκστρατεία πόρτα πόρτα για τους ανω των 65 ανεμβολίαστων συμπολιτών μας».

«Δημοκρατικό Μέτωπο»

«Πιστεύω ότι οφείλουμε τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας. Να παραμερίσουμε αντιπαλότητες και να συντονιστούμε στοιχειωδώς για το μέγα θέμα της πανδημίας, που κοστίζει ζωές».

«Για το μέγα αυτό θέμα θέλω να πω ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω να επικοινωνήσω με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Θα επικοινωνήσω επίσης με την τοπική αυτοδιοίκηση, με όλες τις μεγάλες οργανώσεις των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, αλλά και τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών στρωμάτων, με τον ίδιο σκοπό. Είναι καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας. Γιατί από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλό».

Δράσεις για την ακρίβεια

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να δώσουμε ανάσα και προοπτική στους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν αυτή τη μεγάλη δυσκολία.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και να την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
  • Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
  • Διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.
  • Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Αναστολή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο.

Χρέος μας η νίκη στις εκλογές

«Η χώρα, η κοινωνία, ο τόπος χρειάζεται μια νέα αρχή. Μια κυβέρνηση που θα σέβεται: τον κόπο και τις θυσίες των πολιτών. Τη ζωή κάθε πολίτη που ζει και εργάζεται στη χώρα. Μια κυβέρνηση που θα προστατεύει: τον φτωχό, τον αδύναμο, τον μη προνομιούχο. Την περιουσία και το εισόδημα των σκληρά εργαζόμενων. Την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την ενότητα του λαού μας».

«Η νίκη στις επόμενες εκλογές είναι κάτι πολύ περισσότερο από πολιτικός μας στόχος. Είναι το χρέος απέναντι σε αυτούς που υπέφεραν. Που έχασαν τους ανθρώπους τους. Που έχασαν τη δουλειά τους. Που μειώθηκε το εισόδημα τους. Που παλεύουν έντιμα και σκληρά να τα βγάλουν πέρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο της φρίκης με την 8χρονη στο Κερατσίνι: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει

Μονοκλωνικά Αντισώματα: Θα συνταγογραφούνται για όσους πληρούν τα κριτήρια – Αναλυτικά η διαδικασία

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: Μυστήριο με περγαμηνές που βρέθηκαν σε κρύπτη της Αγιά Σοφιάς

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...