Τσίπρας: Η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες, αλλά στην κυβέρνηση – Άμεσα 15.000 προσλήψεις

Μοιραστειτε το

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού και την κατάσταση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού και την κατάσταση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας. «Τον τελευταίο μήνα είχαμε στη χώρα το 50% των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Και όχι μόνο αυτό. Έχουμε μία ανησυχητική εξάπλωση του ιού σε κλειστές δομές, οίκους ευγηρίας, δομές μεταναστών και προφανώς η επιβάρυνση του εθνικού συστήματος Υγείας είναι αυτή την ώρα πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι “είναι προφανές ότι δεν μείναμε ασφαλείς, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου και υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες, ιδίως το άνοιγμα του τουρισμού, το άνοιγμα της οικονομίας”.

“Όμως το κρίσιμο, η μεγαλύτερη ευθύνη όλων των ευθυνών είναι ότι δεν αξιοποιήθηκε αυτός ο χρόνος προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, η πρωτοβάθμια φροντίδα, προκειμένου να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης”, συνέχισε και συμπλήρωσε λέγοντας: “Χειροκροτούσαμε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Άλλοι μέσα από την ψυχή μας, άλλοι όμως υποκριτικά”, Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι “το καλύτερο χειροκρότημα τούτη την ώρα θα ήταν η ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, που σήμερα είναι 5% μικρότερος ο αριθμός μόνιμων και έκτακτων εργαζόμενων στο ΕΣΥ απ’ ότι ένα χρόνο πριν. Και είμαστε σε συνθήκες πανδημίας”.

Αναφερόμενος στη συνολική κατάσταση των νοσοκομείων, είπε: “Σε κανένα νοσοκομείο δεν υπάρχει προσέγγιση του οργανισμού, των προβλεπόμενων δηλαδή θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”.

“Γι’ αυτό χρειάζεται τώρα άμεση προκήρυξη 15.000 θέσεων μόνιμων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”, δήλωσε βάζοντας το πλαίσιο για το τι πρέπει να γίνει και συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: “Χρειάζεται τώρα να μην γίνει καμία απόλυση επικουρικού προσωπικού το επόμενο διάστημα. Χρειάζεται τώρα να επιταχτούν οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Χρειάζεται τώρα να υπάρξει πρόνοια, ώστε να γίνονται τεστ δωρεάν σε όλον τον πληθυσμό, όχι από ιδιωτικά κέντρα, αλλά από τα δημόσια ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια”.

“Η πρόνοια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη. Κι αν ένα δίδαγμα μπορούμε να βγάλουμε από την πανδημία είναι να αξιοποιήσουμε ως ευκαιρία και να στηρίξουμε το ΕΣΥ, που πολύ φοβάμαι, αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση, πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί και θα βρεθούμε σε οριακές καταστάσεις. Ας ελπίσουμε να τις αποφύγουμε”, ανέφερε

Τέλος, τόνισε: “η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και στους γιατρούς, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Έρευνα-σοκ: Ένας στους τέσσερις δεν τηρεί τα μέτρα πρόληψης

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...