Τσίπρας: Η επέτειος του Πολυτεχνείου ενοχλούσε πάντα τη Δεξιά

Μοιραστειτε το

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Δεξιάς, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την απαγόρευση των συναθροίσεων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που οργάνωσε διαδικτυακά η νεολαία του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα που έχει ο εορτασμός αυτός για την Αριστερά, καθώς και τη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό η Δεξιά. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική γιορτή. Ήταν μία επέτειος που ενοχλούσε πάντα την Δεξιά, γιατί θεωρούσε ότι αποτελεί σημείο στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι νέοι ήταν πάντα στο στόχαστρο της Δεξιάς, αιτιολογώντας την άποψή του ως εξής: «.Ο αυταρχισμός της Δεξιάς στην Ελλάδα έχει πάντα στόχο τη νεολαία. Αυτοί που συνιστούν απειλή για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, είναι αυτοί που αμφισβητούν, σκέφτονται, αντιστέκονται… Σκεφτείτε ότι επί 40 χρόνια σε αυτή τη χώρα, το νεολαιίστικο κίνημα αποτελεί ένα διαρκή πονοκέφαλο για το σύστημα εξουσίας…Η πανδημία στάθηκε αφορμή για να κλιμακώσει η κυβέρνηση τον αυταρχισμό».

Η στοχοποίηση των νέων

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην πανδημία, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για τη διασπορά του ιού στους νέους ανθρώπους, επιχειρώντας να διώξει από πάνω της κάθε δική της υπαιτιότητα και να διχάσει την ελληνική κοινωνία. 

«Βρισκόμαστε ως κοινωνία μπροστά σε έναν κίνδυνο: μιας υγειονομικής ρήξης γενεών. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί ως ανεύθυνοι, οι νέοι ενοχοποιήθηκαν για τη διασπορά του ιού…Οι νέοι διασκεδάζουν, είναι ανέμελοι, ανεύθυνοι, οι νέοι είναι το πρόβλημα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε;

«Στην πραγματικότητα, ο Μητσοτάκης με την επίθεση στους νέους, θέλει να πετύχει δύο πράγματα: Πρώτον να τους φορτώσει τη δική του ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε. Δεύτερον να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Να στρέψει τις μεγαλύτερες γενιές απέναντι στις νεότερες. Το στοιχείο του διχασμού είναι κρίσιμο, και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον»

Όπως υποστήριξε, «η στοχοποίηση είναι μεθοδευμένη από ένα μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και από την κυβέρνηση, για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για τις ολιγωρίες και την αδράνεια που επέδειξε για τη μη ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών. Βρισκόμαστε μπροστά σε ακρότητες, όπως αυτές που βλέπουμε στα μμε, να στοχοποιούνται οι νέοι άνθρωποι, είτε για τα πάρτι, είτε ακόμη και γιατί ερωτεύονται».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...