Τσίπρας: Επικίνδυνη η μετατόπιση της εθνικής πολιτικής της χώρας

Μοιραστειτε το

Ομιλία από το βήμα της Βουλής πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του στη Βουλή.

O Αλέξης Τσίπρας αρχικά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αμηχανία μπροστά στο αποτέλεσμα των πολιτικών του κάνοντας λόγο για μια συμφωνία χωρίς ανταλλάγματα ενώ αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πριμοδοτήσουν την Τουρκία.

Μην είναι τροχοπέδη η δυσκολία στα εθνικά θέματα τα αποτελέσματα των δικών σας πολιτικών συνέχισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή καθώς η συζήτηση δεν αφορά μόνο την κύρωση μιας συμφωνίας αλλά αφορά τη θέση της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική που πρέπει να ασκεί σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία με εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο μετά και την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Επιλέγετε την πιο επικίνδυνη μετατόπιση της εθνικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση. Εγκαταλείπετε τον πυλώνα της διπλωματίας, τον μετριοπαθή διπλωματικό τρόπο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλάζουν πάγιες θέσεις της χώρας που επί σειρά ετών υλοποίησαν πολλές και διαφορετικές κυβερνήσεις ανάμεσα σε αυτές και κυβερνήσεις της ΝΔ. Ποια είναι τα αποτελέσματα του δόγματος που έχετε υιοθετήσει; Τα είδαμε όλα το 2020 με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο, δε, για δύο σημαντικές υποχωρήσεις: Απεμπολείτε ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό χαρτί που αφορούσε την ετήσια αναθεώρηση και παραχωρείτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

«Είναι απίστευτη κοροϊδία να αναφέρεστε για μια συμφωνία πενταετίας, καλό είναι να κρατάμε τα προσχήματα καθώς το άρθρο 1 αναφέρει ότι η συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ για μια περίοδο 5 ετών από την ημερομηνία της θέσης σε ισχύ του πρωτοκόλλου, θα παραμείνει σε ισχύ εκτός αν καταγγελθεί από κάποιο από τα μέρη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κάνετε για να κρύψετε την ενοχή σας για όσα κάνετε αλλά για κακή σας τύχη δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση που υπενθυμίζει τι αναγράφεται στη συμφωνία αλλά και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σας κάρφωσε ενώπιον του κ. Δένδια λέγοντας ότι η ανανέωση αυτή θα επιτρέψει στη συμφωνία να είναι σε ισχύ επ’ αόριστον. Σταματήστε να παίζετε με τις λέξεις»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...