Τσίπρας: Είστε η κυβέρνηση της δικαιολογίας και της προπαγάνδας – Δείτε live

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνει στη συζήτηση στη Βουλή της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία

Παρέμβαση στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζητήση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού αρχικά σχολίασε το γεγονός ότι η συζήτηση πραγματοποιείται έξι μήνες μετά την κατάθεσή της, στη συνέχεια τόνισε ότι «δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια».

Στη συνέχεια σημείωσε μιλώντας προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ότι «12.733 απώλειες σε 6 μήνες έχετε στη πλάτη σας. Σχεδόν οι μισές απώλειες έγιναν επί της δικής σας θητείας».

«Και έχουμε τις συγκρίσεις με τις υπόλοιπες χώρες. Πώς είναι δυνατόν να είμαστε χειρότεροι σε αναλογία πληθυσμού και να έχουμε ξεπεράσει σε θανάτους χώρες που βίωσαν με ένταση την πανδημία όπως η Ιταλία όπου είχε την εκατόμβη στο Μπέργκαμο, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, χώρες δηλαδή που ήταν παράδειγμα προς αποφυγή. Αλλά και χώρες με συγκρίσιμο μέγεθος όπως το Βέλγιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας στην επίθεσή του «και εσείς να έχετε το θράσος να λέτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κυβέρνηση σωστά σε συνθήκες μνημονιακών περικοπών και δημοσιονομική ασφυξίας».

«Η μελέτη η περίφημη Λύτρα-Τσιόδρα στην οποία αποτυπώνεται 62,5% θνητότητα στις ΜΕΘ στη χώρα μας ενώ στην ΕΕ κυμαίνεται από 25-35%. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί αυτή η τρομακτική διαφορά ή μόνο σας ενδιαφέρει να λέτε ότι τα πήγαμε καλά με 26.000 νεκρούς;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας

»Είστε η κυβέρνηση της δικαιολογίας, η πανδημία είναι παγκόσμια απειλή λέτε. Το ίδιο λέτε και με τα καιρικά φαινόμενα, κάηκε η μισή Ελλάδα και λέτε ότι φταίει η κλιματική αλλαγή. Για την ακρίβεια φταίει ο Πουτιν όχι εσείς, είχατε σοβαρή ενεργειακή πολιτική με ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και βίαιη απολιγνιτοποίηση» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

«Η εικόνα ότι για τη συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών την τρίτη εβδομάδα τελειώνουν τα λεφτά και δεν έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και την ίδια στιγμή συνεχίζετε το τροπάριο, δεν φταίτε εσείς, φταίει ο Χατζηπετρής» επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς στη νεοφιλελεύθερη εμμονή. Αποδεικνύετε ότι το μόνο σχέδιο που έχετε για την μετά covid εποχή είναι η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας» πρόσθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι υπερβολή ότι είστε η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή. Είναι μέγα ατύχημα ότι κυβερνήσατε την περίοδο της πανδημίας γιατί εκτός από ανίκανοι είστε και ιδεοληπτικοί» πρόσθεσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας «μας είπατε ότι δώσατε 43 δισ. και ούτε ένα δισεκατομμύριο δεν είχατε να δώσετε για την πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτών στο ΕΣΥ;».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης λέει ότι δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα γιατί θα ευνοηθούν όσοι έχουν Καγιέν

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...