Τσίπρας για εξοχικό στο Σούνιο: Δεν είναι βίλα, είναι ένα μικρό όμορφο σπίτι

Μοιραστειτε το

Αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση με το νέο εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να δώσει εξηγήσεις. 

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, μίλησε για οργανωμένο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τους «100 νεκρούς τη μέρα» από τον κορονοϊό και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν μιλάει για τα «32 σπίτια» που έχει και τη ΝΔ ότι«είναι το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών».

Επίσης μίλησε για τον ρόλο των ΜΜΕ, προαναγγέλλοντας αγωγές κατά όσων δεν έχουν ανασκευάσει τα όσα έχουν γράψει και πει. Ως προς το επίδικο: «Δεν πρόκειται για βίλα, βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο… Αυτό είναι ένα μικρό όμορφο σπίτι σε μια πολύ ωραία περιοχή. Το οποίο νοικιάζω, δεν έχω αγοράσει. Και το οποίο, γνωρίζετε ότι ανήκει σε μια περιοχή όπου είναι ως επι τω πλείστον παραθεριστικές κατοικίες, δεν ενοικιάζονται κατοικίες μόνιμης κατοικίες. Σε όλη την Ελλάδα παραθεριστικές κατοικίες ενοικιάζονται με τη σεζόν», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι παραθέριζε στην περιοχή από το 2015. Από το 2015 ως το 2019, όσο ήμουν και Πρωθυπουργός, ενοικίαζα με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι, 180 τ.μ., έδινα  1.200 ευρώ τον μήνα, 3.600 ευρώ τον χρόνο. Τώρα δίνω 6.000 ευρώ τον χρόνο, σε μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε για 10 χρόνια σε αγγελία και δεν μπόρεσε να βρει ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή».

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε και πώς βρήκε το συγκεκριμένο σπίτι, αναφερόμενος σε μια επίσκεψή του σε τοπική ταβέρνα «που έχει καλό ψάρι». «Ο ταβερνιάρης, ένας πολύ καλός άνθρωπος στην περιοχή… του είπα ότι εγώ φεύγω από το σπίτι που έμενα και μου είπε “εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει κάνα σπίτι να μείνεις”» Συνεχίζοντας μάλιστα την κριτική του προς τα ΜΜΕ, ζήτησε από τον κ. Παπαδάκη την επόμενη φορά που θα έχει απέναντί του τον κ. Μητσοτάκη να του κάνει αντίστοιχες ερωτήσεις για τα σπίτια που έχει.

«Την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου τον κ. Μητσοτάκη και το γραφείο Τύπου να δουν το ενοίκιο», προσέθεσε για να αρχίσει ακολούθως να επικρίνει τον Πρωθυπουργό για τα σπίτια του. «Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στη δημοσιότητα το ενοίκιο για το σπίτι που μένει στον Λυκαβηττό; Πόσα πληρώνει; Σε ποιον τα πληρώνει;» ρώτησε, για να συμπληρώσει.

«Ενας Πρωθυπουργός που χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος Πρωθυπουργός. Θα δώσει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο «πόθεν έσχες» «όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και όλη την πορεία του δανεισμού». «Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα είναι να παίρνει δάνεια από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις και μετά να μπαίνει σε ρυθμίσεις. Δεν την ξεκίνησα εγώ αυτήν τη συζήτηση, την ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να απαντήσει, όχι σε εμένα αλλά στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Εταιρείες courier: Τι προκάλεσε “έμφραγμα” στο δεύτερο lockdown;Μετά από 70 χρόνια επιτυχίας, η ΙΚΕΑ ξεκινάει ένα καινούριο κεφάλαιοΗλεκτρονική τιμολόγηση: Πως μπορεί να αποφέρει τα μέγιστα για τις επιχειρήσεις
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...