Τσίπρας: Αν συμβουλεύουν τον Μητσοτάκη ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, έχει ανόητους συμβούλους

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αλλά και στα εθνικά θέματα στη συζήτηση που είχε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την τελευταία συνέντευξη Μητσοτάκη, στα θέματα της οικονομίας αλλά και στα εθνικά ζητήματα για τα οποία εμφανίστηκε ανήσυχος αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση που είχε στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Δείτε τη συζήτηση:

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει φουντώσει όσον αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών σχολιάζοντας πως «είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός καταφεύγει σε πρόωρη εκλογή επικαλούμενος το πολιτικό κλίμα».

«Αν νοιάζεται γι’ αυτό υπάρχει τρόπος να έχουμε μια συνεννόηση για σοβαρό πολιτικό λόγο χωρίς τοξικότητα. Να μας πει ότι πάω σε εκλογές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η αγωνία μου είναι για τα εθνικά θέματα και άρα είναι απολύτως ορθή η πρόταση μου να υπάρχει διαρκής συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής για να είμαστε ενήμεροι και να συμφωνούμε στα θέματα αυτά».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε, μάλιστα, να εφαρμοστούν νωρίτερα οι διαδικασίες που προβλέπονται για τον εκλογικό μήνα «για να υπάρχει μια ισομερής κατανομή στον χρόνο για τα κόμματα με ευθύνη του ΕΣΡ».

«Ένας πρωθυπουργός πάει για πρόωρες εκλογές είτε αν είναι βέβαιος ότι θα κερδίσει είτε αν είναι βέβαιος ότι αυτό που έρχεται δεν μπορεί να το διαχειριστεί και να αποδράσει από την καυτή πατάτα. Αν κάποιοι συμβουλεύουν τον Μητσοτάκη ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές έχει πολύ ανόητους συμβούλους» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο ερώτημα αν θα υπάρχουν συνεργασίες μετά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός σημειώνοντας ότι «η απλή αναλογική απαιτεί μια μεγαλύτερη ωριμότητα του πολιτικού συστήματος»

«Είναι ανοησίες ότι το εκλογικό σύστημα είναι αυτό που διαμορφώνει όρους αστάθειας. Αυτό το κάνουν οι συμπεριφορές των πολιτικών κομμάτων. Στην Ευρώπη έχουμε πολλές περιπτώσεις κυβερνήσεων συνεργασίας που είναι και πιο σταθερές από τις αυτοδύναμος» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύω ότι οι δύο βασικοί πόλοι του συστήματος πρέπει να συνεργαστούν παρά μόνο σε πολύ έκτακτες ανάγκες, δεν είναι υγιές. Είναι υγιές ο έκαστος των πόλων να το κάνει αυτό. Η απεύθυνσή μας είναι προς όσους προσδιορίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για τα εθνικά ζητήματα χαρακτηρίζοντας λάθος την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει όπλα στην Ουκρανία. Παρατήρησε, δε, ότι την ίδια ώρα η Τουρκία δεν δέχεται καμία πίεση να εφαρμόσει κυρώσεις από τη Ρωσία και όλο αυτό το τουριστικό προϊόν πάει εκεί

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο εμπλοκής είπε ότι «πάντοτε υπάρχει και υπάρχει από ατύχημα άρα αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας για να αποφευχθεί και τώρα δεν υπάρχει».

«Κι εγώ είχα βρεθεί μπροστά σε μια αδιάλλακτη στάση από την πλευρά της Τουρκίας, σας θυμίζω την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών ή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά πάντοτε ενώ σε επίπεδο ρητορικής απαντούσα, δούλευα ώστε να υπάρχουν εντατικά δίαυλοι επικοινωνίας καθώς αυτό εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον για να αποφευχθεί ένα ατύχημα» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...