Τσίπρας: «Ακονίζει τα νύχια» του και ετοιμάζει εφ’ όλης της ύλης επίθεση σε Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να ξεδιπλώσει όλη του την αντιπολιτευτική ατζέντα θα έχει σήμερα, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει «ακονίσει τα νύχια» του και ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία και δεν θα περιοριστεί μόνο στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, αλλά θα επεκταθεί σε ολόκληρο το φάσμα της επικαιρότητας. Από την ακρίβεια και τα εθνικά θέματα, μέχρι την επιστροφή της πανδημίας και τα ζητήματα της Novartis και του κράτους Δικαίου.

Η τετ α τετ αναμέτρηση ανάμεσα στον αρχηγό τους και τον πρωθυπουργό, ήταν κάτι που επιζητούσαν στην Κουμουνδούρου. Άλλωστε, πάει καιρός από την τελευταία τους κοινοβουλευτική αναμέτρηση. Είναι γνωστό ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν πως τέτοιες «μάχες» είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Αλέξη Τσίπρα. Και όσο θεωρούν ότι πλησιάζει η μέρα των εκλογών, τόσο περισσότερο θα τις επιδιώκουν.

Ακρίβεια Μητσοτάκη

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συζήτηση προκειμένου ο τελευταίος να αποκαταστήσει την πολιτική ζημιά που έχει υποστεί εν μέσω κρίσης. Με απλά λόγια, για να παρουσιάσει ένα φιλολαϊκό προφίλ και να αναδείξει τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε για να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αυτή την εικόνα θα επιχειρήσει να αποδομήσει, αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιτεθεί σε βάρος του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για την εκτός ελέγχου ακρίβεια που επικρατεί στη χώρα. Στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης. Ακόμα και στο γεγονός ότι τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις, όπως το ενοίκιο ή να πάνε διακοπές, έστω και για λίγες ημέρες.

Η «ακρίβεια Μητσοτάκη» είναι μία φράση που θα χρησιμοποιηθεί πολύ. Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Γιατί, ναι μεν πληθωρισμός υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως μόνο στην Ελλάδα είναι 50% παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Διότι παντού υπάρχει πρόβλημα με την ενέργεια, αλλά ο μέσος όρος των αυξήσεων στην ΕΕ ανέρχεται στο 38%, ενώ στη χώρας μας αγγίζει το 62%.

Διπλή αισχροκέρδεια

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, επίσης, να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ως τον υπεύθυνο για τη διπλή αισχροκέρδεια που βιώνουν οι καταναλωτές.

Πρώτον, από τους παραγωγούς ενέργειας/διυλιστήρια και τις εταιρείες παροχής ενέργειας, οι οποίες «θησαυρίζουν» στις πλάτες τους, έχοντας υπερκέρδη πάνω από 2 δις ευρώ. Και δεύτερον, από το ίδιο του κράτος, που με τις τιμές στα ύψη, αρνείται να χαμηλώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (στα καύσιμα) και τον ΦΠΑ, για να μπορεί με αυτό τον τρόπο να έχει υπεραπόδοση στα δημόσια έσοδα.

Η «κρατική αισχροκέρδεια» συνδέεται άμεσα και με το επόμενο σκέλος της επίθεσης που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πλάτες» στα καρτέλ, «ψίχουλα» στον λαό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο ανέχεται τα καρτέλ, αλλά τα καθοδηγεί στο να «αφαιμάξουν» τους πολίτες.

Αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρεύσει, αρνείται να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές χονδρικής και λιανικής. Αντίθετα, με τα χρήματα που εισπράττει από τους έμμεσους φόρους που κατακλύζουν τους καταναλωτές, επιστρέφει με τη μορφή επιδομάτων λίγα «ψίχουλα».

Και αυτά για να φτιάξει ένα δήθεν κοινωνικό προφίλ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Εθνικά Θέματα

Ένα κομμάτι της σημερινής του ομιλίας θα το αφιερώσει στα εθνικά θέματα. Κυρίως, στα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ -όπου θεωρεί ότι η Τουρκία τα πήρε όλα-, στην επιμονή του να ανακοινώνει εξοπλιστικά προγράμματα «μαμούθ», που ενδεχομένως να μην αντέξει η οικονομία και φυσικά στον εμπορικό όρο «TurkAegean» που κατοχύρωσε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η γειτονική χώρα.

Κράτος Δικαίου

Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει στη συζήτηση και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Ειδικά με την κατάπτωση του κατηγορητηρίου για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της δήθεν «σκευωρίας».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...