Τρόμος στο Παρίσι: Η στιγμή που o δολοφόνος του καθηγητή πέφτει νεκρός

Μοιραστειτε το

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν θανάσιμα τον 18χρονο ισλαμιστή και δράστη της φρικτής επίθεσης στο Παρίσι έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien. 

Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με την Le Parisien, φαίνεται η καταδίωξη του δράστη, ο οποίος αφού αποκεφάλισε τον άτυχο καθηγητή, σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Η χθεσινή δολοφονία καθηγητή του κ. Πατί που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ έχει συγκλονίσει τη Γαλλία καθώς η χώρα επλήγη για ακόμη μια φορά από μια «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση μπροστά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εντύπου Charlie Hebdo.

Ο Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επισκέφθηκαν την Κονφλάν Σεντ Ονορίν λίγες ώρες μετά την επίθεση, ενώ συνεκλήθη κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης για να εξετάσει το έγκλημα αυτό.

«Ένας από τους πολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα επειδή δίδασκε, επειδή δίδασκε στους μαθητές την ελευθερία της έκφρασης», τόνισε ο Μακρόν.

Αμέσως μετά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε χθες Παρασκευή περί τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος) κοντά στο σχολείο στο οποίο δίδασκε ο καθηγητής, η διεύθυνση της εισαγγελίας που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας ξεκίνησε έρευνα για «δολοφονία στο πλαίσιο τρομοκρατικής ενέργειας» και «σύσταση εγκληματικής τρομοκρατικής οργάνωσης».

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ενημέρωσε το AFP δικαστική πηγή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...