Τροπολογίες για παράταση πληρωμής επιταγών και πρόληψη κρουσμάτων κερδοσκοπίας

Μοιραστειτε το

Δύο τροπολογίες αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα στο νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την αγορά. 

Η πρώτη θα δίνει λύση στο θέμα των επιταγών που βασανίζει την αγορά εξαιτίας του lockdown και η δεύτερη θα βάζει φρένο σε επιτήδειους που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία της πανδημίας.

Για τις επιταγές θα προβλέπεται παράταση της πληρωμής τους για 75 ημέρες για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης αλλά και τις πληττόμενες, ώστε να μην αναγγελθούν στον Τειρεσία μέχρι να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Στην ίδια τροπολογία θα υπάρχει και πρόβλεψη για τους κομιστές των επιταγών, για τους οποίους εφόσον οι επιταγές αυτές θα ξεπερνούν το 20% του κύκλου εργασιών τους θα προβλέπεται αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Η δεύτερη τροπολογία θα αφορά στην επαναφορά του μέτρου που ίσχυε τον περασμένο Μάρτιο για την πρόληψη κρουσμάτων κερδοσκοπίας στην αγορά.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπει τη δυνατότητα ελέγχου των τιμών θέτοντας ως βάση μέτρησης για τις επιχειρήσεις σουπερμάρκετ κ.τ.λ. τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ για όσους βρεθούν να έχουν προχωρήσει σε αδικαιολόγητες αυξήσεις θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...