Τριμερής Σύνοδος των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου πριν το ταξίδι Δένδια στην Άγκυρα

Μοιραστειτε το

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη διεξαγωγή τριμερής Συνόδου το πρωί της Πέμπτης (15.04), πριν από το ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε την Τετάρτη (14.04) στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα επιστρέψει στην Αθήνα έτσι ώστε να συμμετάσχει στην έκτακτη διυπουργική τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, που θα έχει θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν.

Ο κ. Δένδιας την Πέμπτη (15.04) θα ταξιδέψει ξανά στην Τουρκία έτσι ώστε να συναντηθεί με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, όμως, πριν από αυτό θα συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο που διοργανώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το πρωί της ίδιας ημέρας.

Όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών τριμερής Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών ΕλλάδαςΚυπριακής ΔημοκρατίαςΛιβάνου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα έχουν κατ’ ιδίαν και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν οι σχετικές τοποθετήσεις προς τον Τύπο.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 και της συνεργασίας του Λιβάνου με την Ε.Ε., καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει και διμερείς συναντήσεις διαδοχικά με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Charbel Wehbé. Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα αναχωρήσει για την Άγκυρα έτσι ώστε να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown – Θωμαΐδης: «Ναι υπό προϋποθέσεις» στις μετακινήσεις για το Πάσχα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...