Τρεις Τούρκοι στρατηγοί ήταν αυτοί που κέρδισαν τον πόλεμο για τους Αζέρους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μοιραστειτε το

Τρεις τούρκοι στρατηγοί, στενοί συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν και του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσι Ακάρ, ήταν αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν την πολεμική επιχείρηση των Αζέρων κατά των Αρμενίων στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Όπως αποκαλύπτει ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Cevheri Guven, -ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Ευρώπη- και αναφέρει στην σελίδα του στο facebook ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, οι τρεις σημαντικότεροι Στρατηγοί της Τουρκίας είχαν στη διάθεσή τους άλλους 200 επιτελικούς Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι πήραν μέρος στην εκτέλεση των επιχειρήσεων στο Αζερμπαϊτζάν.

Όλοι τους είχαν αρχίσει τις πολεμικές προετοιμασίες από πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα, από την άνοιξη πηγαινοερχόντουσαν στο Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και οργάνωναν τη δράση τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Νούμερο 1 στην επιχείρηση αυτή ήταν ο αρχηγός του 3ου Σώματος Στρατού, Στρατηγός Seref Orgnay (τον βλέπετε στην φωτογραφία κάτω). Η έδρα της δύναμής του ήταν στο Ερζιτζάν, περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αρμενία. Είναι ο άνθρωπος που έκανε όλο το σχεδιασμό του πολέμου και πρωταγωνίστησε στην εκτέλεση του σχεδίου. Βρέθηκε στο Μπακού από την άνοιξη, όπου είχε εγκατασταθεί μόνιμα, όλο αυτό το διάστημα.

Ο τούρκος Στρατηγός Bahtiyar Ersay

Αποφοίτησε από τη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα το 1982 και υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του πεζικού. Το 2014 διορίστηκε διοικητής του 9ου Σώματος Στρατού. Για κάποιο διάστημα ήταν επικεφαλής της σχολής πεζικού στην Tuzla.

Νούμερο 2, ο Στρατηγός Bahtiyar Ersay (τον βλέπετε στην φωτογραφία κάτω). Ήταν ο αρχηγός των χερσαίων επιχειρήσεων με την πιο σημαντική δύναμη του στρατού ξηράς της Τουρκίας, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του επί 27 χρόνια αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος ήταν Ρωσικής καταγωγής και αποδοχής και ανάγκασαν οι Τούρκοι τον Αλίεφ να τον ξηλώσει για να αναλάβουν εκείνοι.   

Ο τούρκος Στρατηγός Bahtiyar Ersay

Ο στρατηγός Ersay είναι μια σκοτεινή και μη δημόσια προσωπικότητα. Μέχρι τώρα, δεν έχει αναφερθεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Δεν αναφέρθηκε επίσης στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης. Στον τουρκικό τύπο, ο Ersay εμφανίζεται ελάχιστα.Η πιο ολοκληρωμένη ιστορία του στρατηγού την ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet ον Αύγουστο του 2016. Το 2003, ο αξιωματικός του τμήματος πληροφοριών Ersay συμμετείχε στην απόπειρα στρατιωτικής συνωμοσίας εναντίον του Ερντογάν, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού (“Επιχείρηση Βαριοπούλα”).

Πληροφορίες για το πραξικόπημα αποκαλύφθηκαν μόνο το 2010. Ο Ersay συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση, αλλά αμέσως μετά την ετυμηγορία, του δόθηκε χάρη. Ο λόγος για αυτήν την αβροφροσύνη των τουρκικών αρχών δεν έχει ακόμη ξεκαθαρισθεί. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο Ersay έκανε κάποια συμφωνία και κατέθεσε εναντίον άλλων συμμετεχόντων στη συνωμοσία.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντί για κάθειρξη έλαβε το αξίωμα του Ταξίαρχου και μεταφέρθηκε στο «κουρδικό μέτωπο»: ηγήθηκε της 2ης ταξιαρχίας των κομάντο, η οποία συμμετείχε ενεργά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στους ένοπλους σχηματισμούς του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Εξόντωσε μερικές εκατοντάδες Κούρδους μαχητές, και θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους ειδικούς στον αντιανταρτικό πόλεμο.

Βρέθηκε κι αυτός από νωρίς στο Μπακού, όπου δημιούργησε το κέντρο δορυφορικής επικοινωνίας, το οποίο ήταν αποκλειστικά και μόνο υπό Τουρκικό έλεγχο.

Αυτός ήταν και ο στρατηγός που εκπαίδευσε και καθοδήγησε σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, τους Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες, τόσο στον πόλεμο που έκανε η Τουρκία στη Συρία, όσο στη Λιβύη και τέλος στο Καραμπάχ.

Στη δύναμή του έχει περίπου 80.000 Σύρους μαχητές, οι οποίοι βρίσκονται στην κατεχόμενη από την Τουρκία συριακή περιοχή και επιχειρούν κάτω από στρατιωτική διοίκηση με ιεραρχία και στρατιωτική πειθαρχία. Όλοι τους αμείβονται από την Τουρκία. Όσο παραμένουν στη Συρία πληρώνονται με μισθό που φτάνει τα 200 – 250$ το μήνα.

Σε επιχειρήσεις εκτός Συρίας πληρώνονται ανάλογα με την επικινδυνότητα των επιχειρήσεων. Οι αμοιβές τους κυμαίνονται από 1.200 – 2.000 $ το μήνα. Από εκεί μεταφέρθηκαν μαχητές μισθοφόροι στο μέτωπο του Καραμπάχ.

Νούμερο 3 είναι ο Στρατηγός Goksel Kayha, (τον βλέπετε στην φωτογραφία κάτω). Ο άνθρωπος αυτός είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Είναι αυτός που διηύθυνε τις επιχειρήσεις των Drones.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ GOKSEL KAYHA

Με αυτή την ιδιότητα είχε πάρει μέρος και στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, όπου αποκαλύφθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστό διαβατήριο, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας φωτοτυπία με το αληθινό του διαβατήριο και τα πραγματικά του στοιχεία.

Η δράση των τριών στρατηγών, αλλά και των 200 επιτελικών αξιωματικών της Τουρκίας, ήταν γνωστή στη Ρωσία από την πρώτη στιγμή, όπως επικαλείται ο Τούρκος δημοσιογράφος που κάνει τις αποκαλύψεις.

Τα στοιχεία αυτά, αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο, γεγονός που δείχνει την παραβίαση της Συνθήκης της Τασκένδης, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να παρέμβει η Ρωσία ως εγγυήτρια δύναμη.

Για να αποφύγει κάτι τέτοιο, έκανε πως δεν άκουσε, ούτε πως είδε καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών που έχουν υπογραφεί από τη μεριά της Τουρκίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...