Τρεις νεκροί, μία αγνοούμενη και ζημιές από το πέρασμα του «Ιανού» – Υποχωρεί η κακοκαιρία

Μοιραστειτε το

Χωρίς αποτέλεσμα είναι και την Κυριακή οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που παρασύρθηκε χθες με το όχημά της στον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι Καρδίτσας, στη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός». Στη θέση Παλαιά Σφαγεία είχε βρεθεί το Σάββατο το αυτοκίνητο της 40χρονης. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον αεπγκλωβισμό κτηνοτρόφου από ποιμνιοστάσιο, στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Το πρωί, 62χρονος βρέθηκε νεκρός, έπειτα από την καταπλάκωσή του στο σπίτι του, στην Καστανιά Καρδίτσας. Για τον εντοπισμό και την ανάσυρσή του επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οπήματα, με τη συνδρομή των ΕΛΑΣ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΚΑΒ και μηχανήματος έργου.

Ήδη είχαν εντοπιστεί νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα από κατοικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας κι ένας 63χρονος κοντά στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προηγήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο  και στη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν γίνει 942 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.

Ειδικότερα:

Στο Νότιο Ιόνιο  (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 759 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 426 κοπές δέντρων, και 58 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 69 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 25 αντλήσεις και 44 κοπές δέντρων.

Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 257 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 77 διασώσεις, 198 αντλήσεις και έξι κοπές δέντρων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 42 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 αντλήσεις υδάτων και μία αφαίρεση αντικειμένου.

Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 1.372 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 772 διασώσεις, 870 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Αποχωρεί ο «Ιανός»

Με βροχές στην Κρήτη και θυελλώδεις βοριάδες στα ανατολικά αποχώρησε από την ελληνική Επικράτεια με κατεύθυνση νότια, προς Αφρική, ο «Ιανός», που άφησε πίσω του θύματα και καταστροφές.

Σύμφωνα με τον κόμβο meteo του ΕΑΑ, σημαντικά ποσά βροχής σημειώθηκαν στην Κρήτη, κατά την αποχώρηση της κακοκαιρίας, η οποία απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...