Τρεις νέες σημαντικές εικαστικές εκθέσεις από τον ΟΠΑΝΔΑ | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Τρεις νέες σημαντικές εικαστικές εκθέσεις αναγνωρισμένων καλλιτεχνών προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΠΑΝΔΑ) τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Οι εκθέσεις θα γίνουν στο Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, το Πάρκο Ελευθερίας και την Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά:

Μάρω Φασουλή «Από τον αγκώνα ως τον καρπό» στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, 6 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2020

H ατομική έκθεση της Μάρως Φασουλή, με τίτλο «Από τον αγκώνα ως τον καρπό», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, έρχεται σε νέες ημερομηνίες από 6 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2020

Εργο της Μάρως Φασουλή
Εργο της Μάρως Φασουλή

Στη νέα της δουλειά η Μάρω Φασουλή (γ. 1980) συνδιαλέγεται με τη λαϊκή τέχνη. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα νήματα, υφαντά, πανί και καλάμια, η καλλιτέχνις φτιάχνει επιτοίχια έργα και γλυπτά εμπνευσμένα από τα αποτροπαϊκά ξόανα.

Στον εκθεσιακό χώρο θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

  • Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.
  • Διάρκεια έκθεσης: 6 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 20:00 Κυριακή 10:00 – 14:00, Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
  • Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, Πληροφορίες: 210 7232604, 210 7224028, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής |www.opanda.gr

Ελευθέριος Αλεξίου «Επί του δάσους συναυλία»

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων

Πότε: Από 6 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου 2020

Το έργο του αυτοδίδακτου Ελευθέριου Αλεξίου παρουσιάζεται στην έκθεση «Επί του δάσους συναυλία», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, από 6 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2020.

Εργο του Ελευθέριου Αλεξίου
Εργο του Ελευθέριου Αλεξίου

Στην ατομική έκθεση του ναΐφ ζωγράφου και χειροτέχνη Ελευθέριου Αλεξίου (1932-2012), πατέρα του γνωστού εικαστικού Νίκου Αλεξίου (1960-2011), παρουσιάζονται 18 ζωγραφικά έργα σε χαρτί και μια σειρά κατασκευές από καλάμια.

Unhappy Monuments

  • Πού: Υπαίθρια ομαδική έκθεση στο Πάρκο Ελευθερίας
  • Πότε: Από 10 – 20 Οκτωβρίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η ARTWORKS , με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνδιοργανώνουν την υπαίθρια ομαδική έκθεση «Unhappy Monuments» στο Πάρκο Ελευθερίας, από 10 έως 20 Οκτωβρίου.

14 από τους εικαστικούς καλλιτέχνες που βράβευσε η ARTWORKS στο πλαίσιο του 2ου Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν έργο τους στην έκθεση «Unhappy Monuments».

Αντλώντας έμπνευση από το Δυστυχισμένο Ready-made (1919) του εικονοκλάστη Marcel Duchamp, ο επιμελητής της έκθεσης ζήτησε από τους καλλιτέχνες να επεξεργαστούν την έννοια του αντι-μνημείου. Σε αντίθεση με τη μονιμότητα, τη μνημειακότητα και την ευλάβεια που χαρακτηρίζουν τα μνημεία, το αντι-μνημείο είναι εφήμερο, εύθραυστο, δεν διεκδικεί απαραίτητα την προσοχή του θεατή, ενώ συχνά προϋποθέτει και τη συμμετοχή του. Τα έργα που προτείνουν οι καλλιτέχνες συνομιλούν με την αισθητική ταυτότητα και τον χαρακτήρα του πάρκου, το οποίο αποτελεί έναν αγαπημένο χώρο ανάπαυσης και ψυχαγωγίας για πολλούς Αθηναίους. Βασική επιδίωξη της έκθεσης «Unhappy Monuments» είναι η απρόσμενη συνάντηση με ένα κάπως ασυνήθιστο μνημείο και η αίσθηση της τυχαίας ανακάλυψης στη διάρκεια μιας ανέμελης βόλτας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Παναγιώτης Βορριάς, Θεόδωρος Γιαννάκης, Απόλλωνας Γλύκας, Αναστασία Δούκα, Σπύρος Κοκκώνης, Κατερίνα Κομιανού, Καρολίνα Κρασούλη, Κωνσταντίνος Κωτσής, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Αγγελική Μπόζου, Μαργαρίτα Μποφιλίου, Μαρία Νικηφοράκη, Μαρίνα Παπαδάκη, Χρήστος Παπασωτηρίου, Μαρία Τσάγκαρη

  • Διάρκεια έκθεσης: 10 – 20 Οκτωβρίου 2020
  • Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 19:00
  • Πάρκο Ελευθερίας, Λεωφ. Βασ. Σοφίας. Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα