Τρεις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην λειτουργία του ΑΣΕΠ

Μοιραστειτε το

Τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες αλλαγές στην λειτουργία του ΑΣΕΠ, έκανε γνωστές ο Τομεάρχης Εσωτερικών  Κώστας Ζαχαριάδης, με την ευκαιρία της συνάντησής του με το Προεδρείο της Ανεξάρτητης Αρχής.

 Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν το θέμα της επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και ευρύτερα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Από πλευράς του κ. Ζαχαριάδη κατέστη σαφές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα συμμετέχει πάντα στον διάλογο που αφορά τους θεσμούς της χώρας, με συγκεκριμένες θέσεις και επιχειρήματα. Παρά ταύτα ο διάλογος ενόψει του επικείμενου νομοσχεδίου προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιων αναγκαίων προϋποθέσεων, οι οποίες για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν κόκκινες γραμμές: 

-Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ  είναι ότι βασική αρχή του διαλόγου θα αποτελεί η συνέχεια της εφαρμογής των αρχών της αξιοκρατίας, της αντικειμενικότητας και της ισότητας που διέπουν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

-Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ότι στις όποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις θα ληφθούν υπόψη οι βέλτιστες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές στον τρόπο στελέχωσης των οργανισμών του δημοσίου.

-Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ  αποτελεί ότι ο διάλογος για το νομοσχέδιο θα είναι ευρύς και ειλικρινής με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων θεσμικών και κοινωνικών φορέων. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτή βιαστική και εν κρυπτώ νομοθέτηση, εν μέσω του επικείμενου lockdown.

Όπως είπε ο κ. Ζαχαριάδης, ο ΣΥΡΙΖΑ  θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω στήριξη και ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ και τη βελτίωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, χωρίς εκπτώσεις σε θέματα αξιοκρατίας και διαφάνειας.

«Δυστυχώς, τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης με τη διαρκή προσπάθεια επαναφοράς των χειρότερων κομματικών και πελατειακών πρακτικών του παρελθόντος, μας καθιστούν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ως προς τις αληθινές προθέσεις της» κατέληξε.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης και οι Αντιπροέδροι Ηλίας Νικολόπουλος, Διονύσιος Λασκαράτος και Αθανάσιος Παπαιωάννου αλλά και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...