Τρεις αιωνόβιες ελιές «ρίζωσαν» στο Χαλάνδρι – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Από το Αίγιο στο Χαλάνδρι ταξίδεψαν οι τρεις αιωνόβιες ελιές που βρήκαν τη θέση τους σε κεντρικά σημεία της πόλης για να συνεχίσουν την αναμέτρησή τους με το χρόνο.

Η δράση σχεδιάστηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη μεταφορά αιωνόβιων δέντρων που θυσιάστηκαν στο πλαίσιο των απαλλοτριώσεων για τηνεπέκταση των σιδηροδρομικών γραμμών. Στόχος η διαφύλαξη του πολύτιμου φυτικού κεφαλαίου του τόπου, που αποτελεί πηγή ζωής.

Τα αιωνόβια δέντρα τοποθετήθηκαν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή με τη οδό Σαρανταπόρου, στην πλατεία Κιοσσέ στο Πολύδροσο και στο πάρκο της οδού Εδέσσης &Ολύμπου στην Τούφα.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, τον πρόεδρο του ΠράσινουΤαμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο για το πρόγραμμα,όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου,τους αντιδημάρχους Κώστα Ευθυμίου και Δημήτρη Χριστουλάκη και τη γεωπόνο του Δήμου κ.Νατάσσα Νικολάου που φρόντισαν να γίνουν όλα όπως έπρεπε», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα