Τρέχουν στο ΥΠΟΙΚ να μαζέψουν τις «εξαγγελίες» Άδωνι για την επιστρεπτέα προκαταβολή! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, που θεωρείται ως η «συνέχεια» της 4ης επιστρεπτέας που καταβλήθηκε προ ολίγων εβδομάδων σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο5 θα έχει ως κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ και θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι πληττόμενες επιχειρήσεις, οι ατομικές επιχειρήσεις (με ή χωρίς προσωπικό και χωρίς ταμειακή), οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέες επιχειρήσεις.

Προϋπόθεση ένταξης είναι η μείωση του κύκλου εργασιών το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου κατά τουλάχιστον 20%. Ωστόσο, ο 4ος κύκλος αφορούσε την απώλεια τζίρου έως τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από το ποσό της νέας ενίσχυσης θα αφαιρεθούν τα χρήματα που εκταμιεύθηκαν στην 4η επιστρεπτέα.

Πέρα από το τεχνικό σκέλος, μείζον θέμα αποτελεί η «διπλή» αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αναμένεται να χαρακτηρίσει ως «μη επιστρεπτέο» το 50% των ενισχύσεων που δόθηκαν στους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παρότι, λίγο μετά την «αποκάλυψη» του υπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να… μαζέψει τη δήλωση, ο Υπουργός Ανάπτυξης φρόντισε να την επαναλάβει!

Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ότι τη δήλωση προσπαθεί να «μαζέψει» και το υπουργείο Οικονομικών. Όπως επισημαίνουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, αν δεν επιστραφεί το 50% της επιστρεπτέας 1, 2 και 3, μπορεί να υπάρξει «τρύπα» στον Προϋπολογισμό του 2021!

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα